Comença a perfilar-se qui seran els vocals a l'EMD de Valldoreix

Ramon Segura (ERC) i Carlos Aranguren (PP) són els dos únics noms ja confirmats


  • Comparteix:

Juanjo Cortés acompanyat per representants dels partits i entitats que li fan suport / Foto: Cugat Mèdia

Juanjo Cortés acompanyat per representants dels partits i entitats que li fan suport / Foto: Cugat Mèdia

Els grups municipals ja comencen a definir quines persones ocuparan les vocalies a la junta de veïns de Valldoreix. El plenari de la vila estarà presidit per Juanjo Cortés (Valldoreix Plural) i compta amb tres vocalies per a Junts i cinc que es reparteixen entre ERC, PSC, PP, CUP i Vox. De moment, hi ha poques confirmacions: l'assemblea d'ERC ha designat per unanimitat Ramon Segura per seguir a la junta de veïns i el PP, tal com ja va anunciar, diposita la confiança en Carlos Aranguren.

Falta, per tant, saber qui ocuparan les tres vocalies de Junts i les del PSC i la CUP. Cap d'aquests grups va concórrer directament a les eleccions a la presidència: Junts va donar suport, juntament amb el PDeCAT, a Som Valldoreix, la candidatura de Susana Herrada; Valldoreix Plural i Juanjo Cortés van tenir el suport de les esquerres.

El futur equip de govern

Durant la campanya, el president electe, Juanjo Cortés, ha posat de manifest la voluntat de configurar un govern progressista a Valldoreix. La seva candidatura ha tingut el suport d'ERC, el PSC, la CUP i En Comú Podem (ECP), així com d'altres entitats de la vila. Així, si finalment l'executiu descentralitzat està format per aquestes forces, es trobarà amb una minoria que requerirà pactes i acords amb l'oposició. El futur president de l'EMD ja va posar de manifest durant la campanya la seva aposta pel diàleg.

Ramon Segura (ERC), Susanna Casta (PSC), Àlex Aguilar (CUP), Xavier Humet (Veïns i Veïnes Progressistes, exvocal de la CUP-PC i expresidenciable) i Julià Mestieri (ECP) són algunes de les persones que han fet costat a Cortés durant la campanya. Amb Segura ja assegurat com a vocal i Mestieri fora de l'equació, ja que ECP no ha aconseguit representació a la vila, falta saber què passa amb els vocals socialista i cupaire.

Aviat el PSC ha de concretar si Susanna Casta segueix sent la representant a la junta de veïns i la CUP ha de nomenar qui pren el relleu a Ferran Margineda. Per cert, segons ha pogut saber Cugat Mèdia, els anticapitalistes encara han de ratificar a través de l'assemblea si s'integren al futur govern de Cortés.

L'oposició

Som Valldoreix va exposar una llista de l'ordre que se seguiria per ocupar les vocalies. Amb aquesta lògica, seria esperable que els seients fossin per a la presidenciable, Susana Herrada, acompanyada per Bernat Gisbert i Lluïsa Muñoz. Ara bé, aquesta última és membre del PDeCAT, que no ha aconseguit cap regidor a l'Ajuntament i, per tant, no tindria possibilitat de designar cap vocal, a no ser, és clar, que l'acord amb Junts a Valldoreix els permeti aconseguir aquesta escletxa de representació a la vila. Els dubtes sobre el futur del grup postconvergent s'haurien de resoldre aquesta mateixa setmana, segons ha pogut saber Cugat Mèdia.

El PP va optar per no presentar candidatura per presidir l'EMD. Ara bé, els populars van expressar la seva afinitat amb la candidata de Som Valldoreix. "Susana Herrada és una persona amb qui ens sentim molt còmodes", va dir l'alcaldable i regidor electe dels populars, Álvaro Benejam.

Vox encara no ha donat pistes sobre qui serà el seu vocal. El presidenciable de la formació d'extrema dreta va ser Juan Pich-Aguilera, que no va assistir ni al debat ni a l'entrevista electoral de Cugat Mèdia, tot i estar convidat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.