Vallès (Junts): 'Si volem fer un pacte de govern només pot ser amb la segona força, que és ERC'

L'alcaldable està disposat a parlar amb totes les formacions representades al ple i rebutja encapçalar un govern "que sigui un rodet"

Imatge d'arxiu de Josep Maria Vallès / Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Política

Publicat el 7/jun/23 per Sergio Morales

Junts per Sant Cugat i ERC han celebrat dues trobades des del 28-M per explorar un possible pacte de govern. De moment, però, són només 'converses' i està 'tot obert', segons ha explicat a Cugat Mèdia l'alcaldable de Junts, Josep Maria Vallès, que ha apuntat que encara no s'ha engegat cap tipus de negociació: 'No estem en aquesta fase'. Ara bé, subratlla que l'acord amb els republicans seria l'únic possible, ja que seria l'única fórmula que garantiria una majoria absoluta (9 regidors de Junts + 4 d'ERC). En tot cas, Vallès ha posat de manifest la voluntat d'assolir 'els màxims consensos possibles' amb totes les forces del ple, hi hagi o no un pacte amb ERC.

Vallès, que ho té tot de cara per ser el pròxim alcalde de la ciutat, ha apuntat que si les converses entre juntaires i republicans prosperen, en la següent pantalla s'hauran de posar sobre la taula els programes per aprofundir-hi i establir, si n'hi ha, línies vermelles.

Sigui com sigui, el calendari empeny: el 17 de juny tindrà lloc el ple de presa de possessió. Preguntat per si seria possible arribar a aquesta data sense un pacte de govern, Vallès admet que "és difícil de dir". "Tampoc es tracta d'estar tres mesos sense govern, ni molt menys", ha aclarit. En aquest sentit, ha posat sobre la taula la possibilitat d'establir un calendari màxim per establir un pacte.

Des que Junts es va proclamar com la candidatura vencedora a les eleccions, Vallès ha contactat amb la resta de portaveus municipals. "Ara són cafès informals per transmetre'ls que no vull un govern que sigui un rodet", ha explicat, i s'emplaça a trobades més formals quan ja assoleixi l'alcaldia.

Així, allarga la mà a totes les formacions que han obtingut representació. En aquest sentit, preguntat sobre les propostes de grups com el PSC i En Comú Podem d'articular un cordó sanitari per aïllar Vox, Vallès ho rebutja des d'una perspectiva municipal. "És un grup municipal que representa més de 2.000 votants i, encara que ideològicament estiguem molt allunyats, en temes de ciutat i en algunes qüestions ens hi trobarem", ha argumentat.




DECLARACIONS

Josep Maria Vallès

Si volem fer un govern només pot ser amb la segona força, que és ERC. Ho tenim molt clar: si s'arriba a fer o no, la manera d'actuar d'aquest equip de govern serà treballar amb tots els grups.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Josep Maria Vallès

Una cosa és que ideològicament estiguem molt allunyats, però en temes de ciutat, en algunes qüestions, ens hi trobarem. Segur que hi parlarem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio