El president electe de l'EMD de Bellaterra guarda en un calaix l'annexió a Sant Cugat

Josep Maria Riba, de l'agrupació Bellaterra Endavant, assegura que no està en contra de l'annexió, però defensa que "no és una prioritat"


  • Comparteix:

El nou president de l'EMD, Josep Maria Riba, al centre de la imatge (amb el jersei verd) / Foto: Cedida

El nou president de l'EMD, Josep Maria Riba, al centre de la imatge (amb el jersei verd) / Foto: Cedida

El president electe de l'EMD de Bellaterra, Josep Maria Riba, ha assegurat que l'annexió a Sant Cugat no serà una prioritat per a la formació que lidera, Bellaterra Endavant, durant aquest mandat. Riba ha explicat que encara no hi ha novetats respecte al recurs que l'Ajuntament de Cerdanyola va presentar contra la sentència judicial que obliga el consistori a tramitar l'expedient sobre l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat. En aquest sentit, ha remarcat que mentre no hi hagi canvis apostaran per millorar les relacions amb Cerdanyola per 'poder sortir de l'estancament en l'àmbit urbanístic que pateix l'EMD des de fa molts anys'.

Durant la campanya electoral, Riba va donar suport a la comissió promotora que va recollir les firmes entre els veïns i a qui la justícia va donar la raó l'octubre de l'any passat. Malgrat això, el president electe de l'EMD ha assenyalat que "queda molt terreny per explorar" i que creuen que durant aquest mandat "no hi haurà novetats". Per això, Riba ha defensat "una reconducció amb Cerdanyola", tot i no estar en contra "conceptualment" de l'annexió al municipi santcugatenc.

Si les al·legacions no prosperen, l'Ajuntament de Cerdanyola haurà d'acabar tramitant l'expedient, que implicarà fer un informe sobre l'opinió de l'ens sobre l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat, demanar l'opinió de l'Ajuntament de Sant Cugat i posteriorment elevar la petició a la Generalitat, que és qui decidirà finalment sobre aquest canvi de municipi. En aquest sentit, Riba no ha tancat cap porta. "Si la Generalitat diu que ens n'anem cap a Sant Cugat, no ens hi podríem posar de cul perquè la majoria dels veïns pensa que seria el millor. Obriríem una nova etapa", ha apuntat.


Josep Maria Riba

Més de la meitat de la població de Bellaterra pensa que estarà més ben tractada si forma part de Sant Cugat. És legítim, però no ho estem prioritzant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.