Conesa aposta per acabar de tramitar la modificació del PGM a la Floresta perquè ho considera la millor opció


  • Comparteix:

La tinent d'alcalde creu que cal desencallar el procés per evitar que el pas del temps acabi portant hipoteques a la ciutat

La tinent d'alcalde creu que cal desencallar el procés per evitar que el pas del temps acabi portant hipoteques a la ciutat

La tinent d'alcalde de Territori confirma la voluntat de portar al ple de dilluns el text refós que faltaria per acabar de tramitar la modificació del PGM de la Floresta. Mercè Conesa explica que, després d'estudiar les diferents propostes, considera que el projecte engegat durant l'anterior mandat i que suposa la urbanització del 20% de Can Busquets, és la millor opció ja que permet resoldre els problemes del districte i evita, en principi, que es tiri endavant un PAU per urbanitzar el cent per cent d'aquest sector.

La tinent d'alcalde de Territori ha explicat que portant al ple la proposta d'aprovació del text refós que demana la Generalitat es desencalla un procés que finalment ha de permetre legalitzar les cases fora d'ordenació del districte, construir habitatge públic o crear una nova zona de centralitat 'mesurada' a la Floresta. La tinent d'alcalde ha remarcat també que veu legitimada aquesta opció ja que el Pla Director de la Floresta va ser aprovat per 2 de les 3 associacions de veïns del districte i que l'informe té també el vist-i-plau del consorci del Parc de Collserola,

A més, Conesa considera que aquest projecte és la millor alternartiva d'entre les que s'han plantejat, ja que segons ha dit, la proposta de la Fundació Sant Cugat va en contra de la pròpia voluntat del Pla Director de la Floresta, ja que suposaria densificar excessivament el centre del districte. D'altra banda, la tinent d'alcalde ha afegit que cal evitar que el propietari de Can Busquets pugui tirar endavant el Programa d'Actuació Urbanística presentat fa unes setmanes i que suposaria la construcció de 189 habitatges a Can Busquets. És per això, diu, que després d'un període de reflexió cal desencallar el procés per evitar que aquest temps de debat 'acabi portant hipoteques a la ciutat'.

Mercè Conesa

Quan se'ns presneta un PAU que diu que com que l'administració no actua, es volen recuperar els drets, això s'ha d'evitar. El període de reflexió ha estat positiu però no ens podem permetre que ens porti hipoteques a la ciutat.


Mercè Conesa ha explicat també que l'estudi inicial del govern català per declarar Collserola parc natural contempla la urbanització d'un petit sector de Can Busquets. A més, ha recordat que el projecte de modificació del PGM de la Floresta depèn en última instància de la Generalitat, que és qui ha de fer l'aprovació definitiva, i que per tant, si el govern català considera finalment que hi ha d'altres opcions més adients, l'Ajuntament de Sant Cugat estarà obert a estudiar-ho.

Conesa ha afegit també que, en el cas que govern català aposti finalment per protegir íntegrament Can Busquets, demanen que sigui la pròpia Generalitat qui n'assumeixi la possible factura.

Mercè Conesa

Si hi ha una millor opció i la Generalitat creu que és possible, estem oberts a que es posin sobre la taula. Si la Generalitat optés per una preservaicó al cent per cent, diríem qure n'assumís també els costos que comporta.


Per últim, i pel que fa a les posicions enfrontades de CiU i ERC, la tinent d'alcalde ha assegurat que entén la postura dels republicans, que des del principi s'han manifestat en contra de la urbanització de Can Busquets, però que després de mesos de converses no s'ha trobat una via d'acord, i que per tant, cal desencallar el procés. Conesa ha recordat però que aquest tema no es va incloure dins el pacte de govern municipal i que per tant, cada formació pot posicionar-se com vulgui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.