Picornell afirma que s'han tret les pilones de l'Anella Verda perquè les ambulàncies no hi passen per sobre

El tinent d'alcaldia defensa l'augment de sous del govern perquè calia "millorar les condicions econòmiques de l'oposició"


  • Comparteix:

El mandat de l'actual govern format per Junts i ERC ha començat marcat per dues polèmiques: l'augment de sous general dels regidors i la retirada de les pilones que protegien el carril bici de l'Anella Verda. El tinent d'alcaldia republicà, Bernat Picornell, n'ha parlat en una entrevista a Cugat Mèdia aquest divendres. Respecte a les pilones retirades, tot i admetre que són flexibles, assegura que són les ambulàncies les que no hi passar per sobre segons el seu criteri i que per això calia retirar-les. I pel que fa als sous, Picornell defensa que l'objectiu era millorar les condicions econòmiques de l'oposició.

El dirigent d'Esquerra explica que malgrat que Junts qüestionava la continuïtat del carril bici de Francesc Moragas, ells l'han defensat i s'ha mantingut l'Anella Verda tal com va dissenyar l'anterior govern d'esquerres, "i això ho hem complert". La retirada de les pilones, però, ha sigut una petició dels serveis d'emergència, sostingut per un informe de Protecció Civil, que Picornell s'ha compromès a fer arribar als mitjans de comunicació locals.

"Entenem les queixes dels ciclistes i treballarem per la seva seguretat amb reforços sancionadors de la Policia Local i, aviat, amb càmeres que ajudin", argumenta. "Si les ambulàncies passen per sobre les pilones és pels motius que consideren, hem de millorar la situació i hem de seguir treballant per la seguretat dels carrils bici, no només els de l'anella verda".

Augment de sous

Preguntat sobre per què ERC ha acceptat l'augment d'un 17% dels sous del total del govern quan el 2019 se l'havien rebaixat un 15%, la primera resposta de Picornell ha sigut admetre la posició de força actual dels republicans: "ERC els últims 4 anys tenia l'alcaldia i era el soci majoritari del govern, ara no tenim l'alcaldia ni som el soci majoritari del govern i tenim una força de quatre regidors sobre nou". Posteriorment, ha argumentat que una de les prioritats que tenien amb el cartipàs era que es milloressin les condicions de l'oposició. "És cert que puja el cost del cartipàs, però sobretot ho fa perquè milloren les condicions de l'oposició. Si havia de pujar el govern, havia de pujar l'oposició".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.