La Generalitat no inclou Can Busquets, de moment, dins el futur parc natural de Collserola


  • Comparteix:

L'àmbit de la Torre Negra, en canvi, s'incorporaria dins la màxima figura de protecció

L'àmbit de la Torre Negra, en canvi, s'incorporaria dins la màxima figura de protecció

L'estudi encarregat pel departament de Medi Ambient per augmentar l'àmbit de protecció de Collserola inclou el sector de la Torre Negra, però deixa Can Busquets fora del futur Parc Natural. Així ho han explicat l'alcalde de Sant Cugat i el tinent d'alcalde de Medi Ambient després de reunir-se amb el conseller Salvador Milà. En els propers mesos, però, el departament de Medi Ambient obrirà un procés de discussió amb els ajuntaments afectats per acabar de concretar les mesures més adients per augmentar l'àmbit de protecció de la serra de Collserola.

L'alcalde, Lluís Recoder, i el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, s'han reunit amb el conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Salvador Milà, per conèixer de primera mà les propostes de la conselleria per augmentar el nivell de protecció de Collserola, i com aquestes podrien afectar al municipi de Sant Cugat.

Milà ha explicat que l'estudi encarregat pel seu departament -i que és el punt de partida d'un procés de discussió que s'ha d'allargar durant els propers mesos- inclou l'àmbit de la Torre Negra dins el futur Parc Natural. En canvi, Can Busquets quedaria fora, i una part de la finca podria ser urbanitzada. En concret, el document proposa requalificar els terrenys de Can Busquets com a zona forestal i deixar una petita part adjacent a la zona urbana de La Floresta qualificada com a zona 21, urbanitzable no programada.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha indicat que aquesta proposta encaixaria dins el projecte de modificació del PGM de La Floresta que es va començar a tramitar en l'anterior mandat, i que inclou la urbanització d'un 20% de Can Busquets. Recoder ha afegit, però, que espera que la futura declaració de Collserola com a parc natural inclogui el 80% restant, uns terrenys que el projecte de modificació del PGM ja preserva de la urbanització.

Lluís Recoder

El document quadra perfectament amb la proposta de modificació del PGM de La Floresta. M'agradaria que, si el dia de demà s'aprovés la modificació del PGM que va iniciar l'Ajuntament, el 80% de Can Busquets que queda protegit s'inclogui dins el parc natural.


De la seva banda, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, s'ha mostrat decebut pel fet que les propostes de la conselleria de Medi Ambient no incloguin la preservació del 100% de Can Busquets. Pomar considera que el govern català podria haver estat més 'agosarat', tot i que afegeix que el document de treball que s'ha presentat és només un punt de partida i encara pot estar subjecte a modificacions.

Eduard Pomar

Esperàvem una proposta més agosarada perquè tots els espais que no tenen desenvolupat un pla urbanístic es protegissin i s'incorporessin al parc natural. Pensem que es podria haver anat una mica més enllà.


D'altra banda, segons ha explicat Pomar, el conseller Milà ha confirmat que els propietaris de la Torre Negra no tindrien drets compensatoris un cop aquest sector s'incorporés dins el futur parc natural de Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.