L'oposició demana més concreció del 'pla B' del govern per a La Mirada

Els partits entenen que el govern es doti d'una alternativa amb la voluntat d'agilitzar la construcció de l'escola


  • Comparteix:

Terrenys a tocar de les escoles La Mirada i l'Olivera que el nou govern ha posat sobre la taula com alternativa / Foto: Cugat Mèdia

Terrenys a tocar de les escoles La Mirada i l'Olivera que el nou govern ha posat sobre la taula com alternativa / Foto: Cugat Mèdia

Els partits de l'oposició veuen amb bons ulls que el govern proposi una nova ubicació per a l'escola La Mirada com alternativa en cas que l'actual litigi, que té aturada la construcció del centre al Parc del Bosc de Volpelleres, no es resolgui favorablement o s'eternitzi. Amb tot, part dels grups municipals -sobretot la CUP i En Comú Podem- s'han mostrat molt crítics amb les formes de l'equip de govern i reclamen més informació sobre els terrenys escollits (un aparcament a tocar de les escoles La Mirada i l'Olivera) i sobre el calendari previst per iniciar aquest 'pla B'.

ESCOLTA-HO

Els partits amb representació al ple han aprofitat la tertúlia política "El Gall del Monestir" de Cugat Mèdia per explicar el seu posicionament sobre les noves informacions publicades en relació amb l'escola La Mirada.

Junts per Sant Cugat


La regidora d'Educació del govern, per part de Junts per Sant Cugat, ha visitat aquest dimecres el matí Cugat Mèdia en el seu espai radiofònic on ha aprofitat per explicar que "no hi ha en aquest moment un calendari" sinó que s'està en una fase d'estudi i "s'ha vist factible" tenir una alternativa de terrenys en la nova ubicació que proposen. Ardid ha afegit que el "pla B" serà un procés "paral·lel" al pla inicial "sense arribar a un cost econòmic". "Hem de mirar també si hi ha alguna alternativa que pugui desencallar la part judicialitzada del projecte, fins i tot parlant amb ADENC, sense arribar a un cost. És a dir, farem un treball que encara no comportarà un cost" ha volgut aclarir Ardid. La regidora ha explicat que tot plegat es farà conjuntament amb la comunitat educativa, familiar i veïnal afectada.

ERC


La regidora d'ERC i sòcia de govern de Junts, Gemma Aristoy, continua defensant la ubicació inicial que considera és "la ideal" al parc del Bosc de Volpelleres. Tot i així, Aristoy defensa que "és evident que si està bloquejat a nivell judicial i aquest projecte no pot tirar endavant ens hem de posar a remar i a buscar una alternativa", qüestió que va ser clau en pacte de govern, ha explicat. La regidora republicana ha volgut deixar clar que el nou emplaçament passarà per un canvi de projecte i "això ho hem de tenir tots clar perquè el projecte arquitectònic estava vinculat a un projecte pedagògic i això és una qüestió que no ens en podem oblidar", ha dit.

PSC


La vocal del PSC a l'EMD de Valldoreix, Susana Casta, ha defensat la feina en aquest tema de l'anterior regidora d'Educació, la socialista Pilar Gorina, i tot i considerar que la ubicació inicial és "excel·lent", considera que "és important tenir un "pla B"". Casta ha dit que "el PSC donarà tot el suport per poder construir amb tota la rapidesa possible l'escola".

CUP


El portaveu de la CUP, Marco Simarro, és un dels regidors de l'oposició que s'ha mostrat més crític amb els plans del govern, tot i admetre que ells mateixos també havien pensat en que era necessari posar sobre la taula una alternativa. A Simarro, però, li preocupa el calendari real de tot plegat i el cost econòmic perquè "treballar en paral·lel vol dir que quan començo a fer tot una sèrie d'encàrrecs, aquests tindran costos de recursos públics" i es pregunta "quan serà el moment idoni per dir: d'acord s'ha acabat la ubicació on estava previst" i es pot tirar endavant el nou projecte. Simarro minimitza l'anunci que considera "és un moviment polític per gestionar l'enuig i fustració de la comunitat educativa".

Vox


El portaveu de Vox, Marcos Rodríguez, assegura ser "molt sensible al problema de La Mirada" i considera que "és una autèntica vergonya que aquestes famílies portin gairebé set anys o més pendents que els seus fills tinguin una escola digne". Vox celebra l'anunci del govern i que "busqui una ubicació alternativa i se surti de l'immobilisme i tossuderia de l'anterior govern", ha dit Rodríguez.

En Comú Podem


El portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, celebra "que tots els partits estiguin a favor (de l'alternativa) i a més diguin que sempre han dit que hi hagi un pla B... però cal recordar que en plena campanya electoral molts partits, sobretot els de l'anterior equip de govern, van signar un manifest que aquella era l'única alternativa i que s'havia de lluitar per això", ha afegit. En la mateixa línia de la CUP, els Comuns també han demanat més informació al govern i s'han mostrat prudents sobre el possible calendari, "com deia el Marco, tu pots pensar i pots planificar, però hi ha un moment que has de triar i que no podràs desenvolupar dos plans alhora", ha dit Gutiérrez.

Tots els partits coincideixen que mentre no hi ha l'escola definitiva, es dignifiqui al màxim la provisionalitat de l'escola com reclamen des de la direcció i l'AFA. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, no ha acudit aquest dimecres a la tertúlia i Cugat Mèdia no l'ha pogut contactar per conèixer la seva reacció sobre el tema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.