CiU i PP donen llum verda a la modificació del PGM de La Floresta que preveu urbanitzar Can Busquets


  • Comparteix:

ERC vota en contra però reitera que no trencarà el pacte de govern amb CiU

ERC vota en contra però reitera que no trencarà el pacte de govern amb CiU

El ple municipal ha aprovat, amb els vots de CiU i PP, el text refós de la modificació del PGM a La Floresta, que inclou la urbanització d'un 20% de Can Busquets. ERC hi ha votat en contra i ha advertit al seu soci de govern que 'no hi haurà més Can Busquets'. De la seva banda, PSC i ICV han criticat la 'manca de diàleg' de CiU i l'han acusat de trencar el consens del Pla Director de La Floresta i promoure un model de creixement 'depredador'.

Finalment, els vots favorables dels tres regidors del PP han permès a CiU obtenir la majoria necessària per aprovar el text refós de la modificació del PGM a La Floresta, que inclou, entre d'altres coses, la construcció de 64 habitatges a Can Busquets. Tant CiU com PP han subratllat que aquesta modificació és la millor opció possible per legalitzar les cases fora d'ordenació de La Floresta i acabar, així, amb una situació injusta que es mantenia des de l'any 1976.

Des de CiU, la tinent d'alcalde de Territori ha recordat que tant el Parc de Collserola com la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat van donar en el seu moment el vist-i-plau a la modificació del PGM perquè era compatible amb la preservació de Collserola i era equilibrada des del punt de vista de l'interès públic. De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha reiterat que després de mesos de diàleg no s'ha presentat cap proposta alternativa viable que permeti resoldre els problemes del districte sense urbanitzar una part de Can Busquets, i ha afegit que la solució proposada per la Fundació Sant Cugat suposaria 'empitjorar les coses'.

Lluís Recoder

Hem escoltat tot el que hem pogut, però ningú ens ha plantejat una alternativa. Ens han dit que ho fem malament, però no ens han proposat res. El que fem és el millor que es pot fer. L'alternativa de la Fundació empitjora molt les coses.


Els tres regidors del PP també hi han votat a favor, com ja van fer en l'anterior mandat, quan formaven part de l'equip de govern. Tot i que havien anunciat que no podrien votar aquesta qüestió perquè no se'ls havia lliurat l'expedient amb prou temps, la portaveu popular, Berta Rodríguez, ha argumentat que aquesta modificació del PGM a La Floresta permet resoldre els problemes que arrossega el districte des de fa prop de 30 anys.

Berta Rodríguez

Avui hem salvat La Floresta. L'any 1976 van dibuixar el PGM i com que necessitaven espais verds a l'àrea metropolitana, van col·locar tots els 'marrons' dels espais verds a Sant Cugat i Valldoreix.


Tot i votar a favor, Rodríguez ha advertit a CiU que no pot pretendre comptar amb el suport del PP per resoldre problemes importants que afecten al model de ciutat, i ha recordat que qui comparteix el govern municipal amb la federació nacionalista és ERC.

De la seva banda, els republicans han votat en contra i han reiterat la seva oposició a la urbanització de Can Busquets per 'coherència' amb la seva defensa dels espais naturals. A més, ERC ha acusat a CiU i PP de trencar el consens del Pla Director de La Floresta amb aquesta modificació del PGM. Tot i reiterar que no trencaran el pacte de govern, ja que l'acord amb CiU no incorporava aquest tema, el portaveu de la formació i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha advertit al seu soci de govern que no acceptaran més situacions com aquesta.

Eduard Pomar

Han passat 2 anys. No hagués estat millor buscar una solució amb més suport que en l'anterior mandat? Pel bé del govern, situacions com la d'avui no s'han de repetir. ERC votarà 'no' per coherència. No volem més Can Busquets.


Pel que fa als grups d'esquerra a l'oposició, PSC i ICV, han manifestat el seu rebuig rotund a una modificació del PGM de La Floresta que, segons diuen, està en sintonia amb el model 'depredador' de creixement que ha portat a terme CiU en els últims anys. Des de les files socialistes, el portaveu municipal, Jordi Menéndez, ha responsabilitat als successius governs de CiU de provocar importants 'cicatrius' als espais naturals del municipi.

Jordi Menéndez

Vostès estan acabant de reblar un model de ciutat depredador, que no dubta en fer urbanitzacions de luxe al preu de fer desaparèixer els boscos. Les cicatrius que deixen després d'anys de govern porten les seves sigles: Can Trabal, Can Vilallonga, Costa del Golf i ara Can Busquets.


Tant el PSC com ICV han acusat a CiU de tancar-se en banda i no voler negociar solucions alternatives per resoldre el problema de les cases fora d'ordenació protegint, alhora, el 100% de Can Busquets. En aquest sentit, el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha afirmat que CiU menteix quan argumenta que no es poden legalitzar les cases que el PGM de 1976 va deixar fora de norma sense permetre la construcció a una part de Can Busquets.

Xavier Boix

No enganyin a la ciutat. Aprovin si volen aquesta modificació, ho poden fer perquè estan governant. Però no diguin que sense la urbanització de Can Busquets no es poden legalitzar les cases ni fer habitatge públic. Això és mentida.


El debat al ple sobre la modificació del PGM de La Floresta ha estat seguit de prop per diversos veïns d'aquest districte que demanaven que, d'una vegada per totes, es desencallés aquest tràmit per poder legalitzar les seves vivendes. D'altra banda, un portaveu de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Can Busquets ha intervingut en aquest punt per denunciar que la urbanització d'aquest sector tindrà un greu impacte ambiental i paisatgístic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.