Mor l'exregidora Susanna Pellicer

Després de 16 anys dedicada a la política, va entregar-se de ple a la pintura i ajudar persones amb discapacitat


  • Comparteix:

Susanna Pellicer, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Susanna Pellicer, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'exregidora convergent Susanna Pellicer ha mort aquest diumenge, a l'edat de 62 anys, després d'afrontar una malaltia. Molt arrelada a Valldoreix, va dedicar 16 anys de la seva vida a la política començant el camí a l'EMD, a l'oposició. Després va incorporar-se com a regidora a l'Ajuntament de Sant Cugat, de la mà de Lluís Recoder i posteriorment amb Mercè Conesa. No obstant això, la seva trajectòria professional feia un canvi de rumb bolcant-se en el dibuix. Una passió que la va dur, l'última etapa, a coordinar les activitats artístiques del Grup Catalònia. La vetlla serà aquest dimarts de 12 h a 20 h al tanatori de Mira-sol, i el funeral s'oficiarà aquest dimecres a les 10 h a l'església protestant de Valldoreix.

Llicendiada en Periodisme per la UAB, va començar fent radiofórmula i escrivint en algunes publicacions com 'Tiempo'. També va provar sort en la comunicació corporativa en el departament de premsa del comitè paralímpic dels JJOO.

No obstant això, la seva vinculació amb Valldoreix la va portar a entrar en política per CiU com a independent. Quatre anys a l'oposició a l'EMD van ser una escola per a Pellicer que, en el següent mandat, va fer el salt a Sant Cugat amb Lluís Recoder, i després, amb Mercè Conesa.

La seva etapa a l'Ajuntament sempre va estar vinculada a l'òrbita social. Va començar el primer mandat com a regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat i el va acabar com a tinent d'alcalde de Serveis a la Ciutadania. Des de llavors i fins la seva retirada en política sempre va ocupar tinències d'alcaldia d'àrees com Serveis a les Persones, Benestar, Ciutadania, Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge. Amb l'entrada de Mercè Conesa com alcaldessa, Pellicer va sumar ser regidora adjunta a l'alcaldia.

Mare de dos fills, la vessant artística és un denominador comú familiar. Des de la seva filla Xènia, passant per la seva germana Gemma, fins al seu pare, Miquel Pellicer. Tots ells i amb Susanna Pellicer, amb el dibuix, esdevenien un clan conegut a Valldoreix, sobretot amb les exposicions conjuntes que darrerament protagonitzaven.

Moltes de les persones que coneixien Pellicer recordaran els dibuixos dedicats amb motius tendres, traç senzill i colors alegres. De tracte proper, es definia com una persona molt familiar amant dels viatges i de veure pel·licules amb els seus éssers estimats.

El dibuix, després de la seva etapa política, va representar un gir de 180 graus a la seva vida ja que la va posar en contacte de forma intensa amb les persones amb discapacitat. Amb l'experiència prèvia a les carteres socials que va dur a l'Ajuntament, treballar al Grup Catalònia la va connectar intensament amb persones amb capacitats especials a través del dibuix.

En una entrevista el 2021 al programa 'Connectats' admetia: "Ara crec que la feina de la meva vida és aquesta". Una vocació de servei a les persones que va mantenir més enllà de la sala de plens.

Reaccions

La ciutadania de Sant Cugat ha traslladat a través de les xarxes socials el condol per la mort de Pellicer.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, li ha dedicat unes paraules en un escrit a Instagram: "Estimada Susanna, has iniciat el teu darrer viatge amb el millor equipatge possible: l'amor de tots nosaltres". També ha expressat el condol el president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés: "Descansi en pau, una bona persona ens deixa". Valldoreix, a més, ha decretat dos dies de dol oficial i l'EMD ha decretat també que la bandera de Valldoreix de la Casa de la Vila onegi a mig pal aquest dilluns i dimarts en record de la veïna i exvocal a la Junta de Veïns. L'exalcaldessa Mireia Ingla ha posat en valor la dedicació "al servei públic" que va exercir Pellicer: "Això mereix tot el meu reconeixement"; i la també exalcaldessa Mercè Conesa, amb qui va compartir govern, ha escrit "la vida a vegades és com nedar a contracorrent però si ens deixem portar sabrem que cada moment és únic i irrepetible i cal saber valorar cada instant. Avui hem acomiadat una bona amiga però ella resta aquí i sempre. Aquest és el meu petit homenatge. Gràcies per tant, gràcies per tot Susanna".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.