Així seran els consells de barri aquest mandat

Es crearà un per a Volpelleres i els barris del centre s'unificaran en un de sol però "singular"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una sessió del consell de barri de les Planes / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una sessió del consell de barri de les Planes / Foto: Cugat Mèdia

Els consells de barri es modificaran territorialment aquest mandat. L'equip de govern ha perfilat la seva proposta, que finalment inclou un consell propi per al barri de Volpelleres i la unificació de la resta de zones del centre en un únic òrgan. Això sí, aquest consell del Centre es planteja con un espai 'singular' amb un funcionament diferent.

Com ja va avançar l'alcalde, Josep Maria Vallès, la intenció del govern és modificar els consells de barri. Segons el consistori, la divisió territorial actual al centre no s'ajusta a les necessitats. En concret, el consell de barri del Centre Oest és massa gran i té un fort protagonisme de Volpelleres, els veïns no s'han identificat amb la divisió efectuada pel govern anterior i molts dels temes sobrepassen els límits territorials.


<IMGid#79521>

Per això, proposa crear un consell propi per a Volpelleres, que agruparà també els barris de Sant Domènec Oest, La Guinardera, Roquetes, Can Sant Joan Sud, Can Sant Joan Nord, Galliners i Can Barata.

A més, els consells de Centre Oest, Centre Est i Nucli Antic s'unifiquen en el consell de barri del Centre per donar cobertura a les zones de Nucli i l'Eixample, Coll Favà, Sant Francesc, Monestir, Can Magí, Torreblanca, Can Bell, Sant Domenech Est, Parc Central, El Colomer, Can Trabal, Costa del Golf, Golf, Pla de la Pagesa, Can Majó, Arxiu, i Can Gatxet. La intenció és que aquest òrgan de participació tingui un funcionament diferent als altres basat en el treball per projectes i les comissions específiques.

Proposta de la divisió dels consells de barri

Proposta de la divisió dels consells de barri / Foto: Ajuntament



A l'espera d'acabar de tancar aquesta proposta, de moment es consitituiran els consells de barri històrics abans d'acabar l'any. El consell de barri de Mira-sol estarà presidit per Albert Salarich, el de la Floresta per Francesc Duch i el de les Planes per Núria Fernàndez. Tots ells són regidors de l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.