Els treballs de construcció del segon mòdul de la depuradora de Can Borrull podrien començar abans de l'estiu


  • Comparteix:

Recasens diu que la depuradora de Barcelona no funciona correctament i aboca aigües encara brutes a la riera

Recasens diu que la depuradora de Barcelona no funciona correctament i aboca aigües encara brutes a la riera

L'Ajuntament espera poder començar la construcció del segon mòdul de la depuradora de Can Borrull, a Les Planes, abans de l'estiu. Així ho ha dit el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, en resposta a les crítiques de l'associació de veïns d'aquest barri, que ha tornat a protestar per les males olors i la degradació que pateix la riera en aquest tram. Recasens afirma que les anàlisis de l'aigua que surt de la depuradora de Can Borrull són correctes i atribueix en gran part la responsabilitat a la depuradora de Barcelona.

El tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, s'ha mostrat 'sorprès' per les crítiques de l'associació de veïns de Can Borrull, ja que, segons ha dit, l'equip de govern els va explicar la setmana passada l'estat del procés administratiu per adjudicar les obres de construcció del segon mòdul de la depuradora.

En aquest sentit, Recasens s'ha mostrat confiat que, un cop fet el concurs públic per adjudicar els treballs, les obres podran començar abans de l'estiu, com reclamen els veïns afectats.

Joan Recasens

S'està acabant d'elaborar el plec de condicions per convocar el concurs. A mitjans del mes vinent el podrem convocar i abans de l'estiu esperem començar a construir el segon mòdul de la depuradora.


El segon mòdul, que segons Recasens podria entrar en funcionament el mes de juliol, hauria de resoldre els problemes de manca de capacitat de l'actual equipament que han denunciat els veïns. El tinent d'alcalde de Serveis Territorials, però, ha advertit que les aigües brutes que baixen de la riera no provenen de la depuradora de Can Borrull, sinó de la de Barcelona, que no funciona correctament.

Joan Recasens

Les aigües brutes que baixen no són nostres, són de Barcelona. Nosaltres vam tenir una punta de mal funcionament el mes passat que es va corregir. En tot cas, amb el segon mòdul això quedarà resolt per molt temps i tindrem més capacitat de la que necessitem.


Recasens ha explicat que les analítiques fetes a la depuradora de Can Borrull els mesos de gener i febrer donen resultats satisfactoris, i ha afegit que el consistori s'ha posat en contacte amb el districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona perquè resolguin els problemes de la seva depuradora, que aboca aigües brutes a la riera que arriben fins la banda santcugatenca de Les Planes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.