El pressupost del 2024 de Sant Cugat es retalla un 5% i queda en 144 milions

Les ajudes de Drets Socials i les subvencions a les entitats estan blindades, però no se substituiran totes les baixes naturals, com les jubilacions


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha aprovat inicialment el pressupost del 2024, que serà de 144 milions, un 5% menys que el de 2022 i que es va prorrogar per al 2023. Segons ha explicat el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, com que amb les modificacions de pressupost fetes durant el 2023 els comptes van pujar fins a 200 milions d'euros, la retallada en realitat és de fins al 27%. L'objectiu del govern és acabar 2024 sense dèficit (el 2023 es preveu tancar-lo amb uns 25 milions en números vermells) per sortir del pla de sanejament de la Generalitat. Tot i això, Brugarolas adverteix que els ajustos pressupostaris s'allargaran més enllà de l'any vinent. El que no es tocarà segur, segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Drets, Bernat Picornell, seran les ajudes de Serveis Socials i les subvencions a les entitats. Ara bé, el responsable d'Economia ha advertit que hi haurà afectació el capítol 1, que afecta el personal municipal: no es buscarà relleu a baixes naturals com les jubilacions.

ESCOLTA-HO


CONSULTA LA PROPOSTA DE PRESSUPOST PER AL 2024

La previsió és que es recaptin uns 6,3 milions d'euros menys en impostos directes, com les plusvàlues i l'IBI dels aparcaments. De fet, la previsió d'ingrés per plusvàlues és una mitjana dels ingressos dels últims 10 anys, menys un 33%, i això suposa un 5 milions menys que el 16 previstos pel 2023.

Per aquest motiu, la reducció del pressupost és d'un 5% respecte als comptes prorrogats de 2023, tot i que tenint en compte la inflació d'aquest any, "la retallada és més gran", ha explicat el tinent d'alcaldia de Junts.

Pressupost no desitjat

"Evidentment, no són els pressupostos que voldríem, però hem tingut en compte la preservació dels Serveis Socials i del teixit d'entitats", ha explicat Bernat Picornell (ERC), que ha afegit que serà un pressupost que patirà moltes modificacions durant el 2024.

En l'apartat d'ingressos, el govern preveu un ingrés de 3 milions d'euros per la venda de patrimoni, tot i que no han concretat quin patrimoni municipal es vendrà. "No ho podem dir encara, i podria ser que al final les vendes superin aquests 3 milions", ha afirmat Brugarolas.

Pel que fa a les inversions, només es tiraran endavant aquelles que ja estan en marxa, com el Complex Aquàtic de Mira-sol, i de les previstes pel 2024 només se'n faran algunes i d'altres es passaran al 2025.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.