L'executiva d'ERC: 'Ens sobten les declaracions del tinent d'alcaldia Jordi Puigneró'

Els republicans creuen que "els governs plurals avacen quan hi ha punts d'acord, de trobada i respecte"


Temes relacionats

Jordi Puigneró: 'Durant l'anterior govern hi ha hagut un acte de deixadesa econòmica' (24/nov/23)


  • Comparteix:

L'executiu d'ERC es mostra

L'executiu d'ERC es mostra "sobtada" per les declaracions de Puigneró / Foto: Cugat Mèdia

L'executiva d'Esquerra Republicana de Sant Cugat (ERC) ha explicat, en un comunicat, que es mostra 'sobtada' per les declaracions fetes, en una entrevista a Cugat Mèdia, del tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital, Jordi Puigneró. Puigneró carregava contra el govern anterior pel 'forat econòmic' que han deixat que els ha condicionat en el pressupost que han presentat per al 2024, i qualificava la gestió d'ERC, PSC i CUP els últims quatre anys de 'deixadesa econòmica'. L'executiva d'ERC ha sortit al pas d'aquestes declaracions argumentant que 'la situació pressupostària actual de l'Ajuntament no és bona per moltes raons; la principal és la pèrdua d'ingressos de l'impost de plusvàlues de més de 15 milions d'euros, una pèrdua que és estructural i no ha estat compensada per l'Estat com s'esperava'. Els republicans també asseguren que 'tenim clar què significa formar part d'un govern de coalició, on el respecte i la feina transversal són el pal de paller'. 'Els governs plurals avancen quan existeixen punts d'acord i trobada, un full de ruta pactat i una relació de respecte', han argumentat els republicans.

El comunicat deixa ben clar que el tarannà d'ERC és que "no acostumem a entrar en discussions estèrils, i menys encara quan formem part del govern de la ciutat". "Ens sobta que el senyor Puigneró, que va arribar a ser vicepresident d’un govern de coalició a la Generalitat, no en sigui conscient de la situació econòmica", han destacat els republicans. "Les despeses han crescut bàsicament per una manca de previsió històrica en RRHH, en àrees com contractació i llicències, per les pujades legals de la retribució del personal municipal (que esperem que ningú qüestioni), per l’aprovació del catàleg de llocs de treball (que ja podia haver fet el senyor Puigneró en la seva època de regidor fa més de 10 anys)".

El comunicat afegeix que "Des d’Esquerra Republicana, com a part del govern de la ciutat, ens hem obstinat en tirar endavant, en no augmentar la pressió fiscal i en mantenir els serveis, especialment els recursos destinats a drets socials i entitats. Simplement hem fet i continuem fent la feina que toca, com per exemple la d’estabilitzar el 50% de la plantilla del personal municipal".

El comunicat finalitza amb que "En qualsevol cas, el nostre partit i el grup municipal d’ERC estem per fer un Sant Cugat millor, per a totes i tots, per apuntalar aquest govern treballant amb l’alcalde, els partits que donen suport al govern municipal i els seus regidors iregidores. Treballar, treballar i treballar amb i per la ciutadania de Sant Cugat".

L'entrevista íntegra AQUÍ



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.