L'equip de govern i els representants veïnals de Mira-sol pacten millores en el funcionament dels consells de districte


  • Comparteix:

PSC i ICV se senten 'exclosos' de l'acord i adverteixen que s'ha posat en perill el consens sobre el nou ROM

PSC i ICV se senten 'exclosos' de l'acord i adverteixen que s'ha posat en perill el consens sobre el nou ROM

L'equip de govern i les associacions de veïns de Mira-sol han acordat una sèrie de mesures per millorar el funcionament dels consells de districte i avançar en la descentralització. De la seva banda, el PSC ha criticat la manera en què s'ha pres aquest acord, excloent els grups de l'oposició, i ha anunciat que s'ha posat en crisi el consens necessari per modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM).

Totes les associacions de veïns de Mira-sol s'han reunit en dues ocasions en les últimes setmanes amb el regidor de Descentralització, Xavier Cortés, per acordar un paquet de mesures per millorar el funcionament dels consells de districte i aprofundir en els instruments de descentralització, a l'espera de la reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM). Entre d'altres coses, l'acord preveu agilitzar les sessions i potenciar la participació dels veïns, a canvi d'abreujar les intervencions dels representants polítics per evitar que el debat entre els partits acapari el protagonisme. Així ho ha explicat el regidor de Descentralització, Xavier Cortés.

Xavier Cortés

Ens van demanar que evitéssim entrar en un debat entre partits polítics, perquè aquests debats es poden fer al ple municipal. Això no vol dir limitar la intervenció de ningú, però el vol primar la intervenció dels veïns.


També s'ha acordat, com havien demanat els representants veïnals, que les diferents àrees de gestió de l'Ajuntament presentin, a partir d'ara, els pressupostos territorialitzats i que aquests puguin ser discutits en els grups de treball sectorials per fer el pertinent seguiment.

Des del PSC i ICV, però, han criticat la manera en què s'ha arribat a aquest acord, excloent de les reunions als representants dels grups polítics de l'oposició. El portaveu socialista, Jordi Menéndez, ha afirmat que aquesta decisió qüestiona la voluntat de l'equip de govern d'arribar a un consens entre totes les forces polítiques per elaborar la reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM), i ha anunciat que si el grup municipal socialista no rep explicacions, es retiraran d'aquest procés.

Jordi Menéndez

És inaudit que s'hagin pres decisions sobre el funcionament del consell sense que alguns membres, com jo mateix, hagin estat concernits. Això posa en crisi la continuïtat dels treballs de reforma del ROM, i si el PSC no obté explicacions, no participarem en la construcció d'aquest consens.


De la seva banda, el portaveu d'ICV, Xavier Boix, s'ha mostrat 'sorprès' i 'decebut' per la manera en què s'ha pres aquesta decisió i ha reiterat que posa en perill el consens necessari per reformar el ROM.

El regidor de Descentralització, Xavier Cortés, ha contestat les crítiques assegurant que el president dels consells de districte té 'el dret i el deure' de convocar a les associacions de veïns per acordar millores, i ha afegit que, en aquest cas, les reunions s'han produït en resposta a les demandes d'algunes entitats veïnals. A més, Cortés ha recordat que representants del PSC i ICV estaven presents a la comissió informativa en què es va anunciar que les conclusions d'aquestes reunions s'explicarien en el proper consell de districte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.