L'Anella Verda tindrā una cāmera dināmica per garantir la seguretat a canvi de les pilones retirades

El govern ja ha autoritzat la instalˇlaciķ d'aquesta cāmera com a mesura per evitar que cotxes i motos envaeixin al carril bici

Imatge del carrer de Francesc Moragas / Foto: Cugat Mčdia (Lluís Llebot)

Política

Publicat el 15/gener per Anna González

El carril bici de l'Anella Verda estarā controlat per una cāmera de seguretat dināmica. Aquest dispositiu va ser un compromís del govern en el moment que van retirar les pilones que separaven per seguretat el carril bici de la calįada en alguns trams només comenįar el mandat. Ara, sis mesos després, l'executiu ha autoritzat aquesta cāmera, que es mourā per tot el recorregut per evitar que cotxes i motos accedeixin al carril reservat per a les bicis.

Va ser una de les primeres accions del nou equip de govern i va generar forįa polčmica. En el seu moment, el govern municipal va justificar la necessitat de retirar les pilones del carril bici del tram de l'Anella Verda que hi havia entre l'avinguda de Grācia (cantonada Rambla Ribatallada), el carrer de Francesc Moragas i l'avinguda Rius i Taulet (cantonada avinguda Josep Anselm Clavé) per facilitar la mobilitat dels vehicles d'emergčncia.

Han passat sis mesos des de llavors i el govern municipal ha anunciat ara que una cāmera dināmica - que no estarā en un punt concret- farā les tasques per garantir la seguretat dels ciclistes. En concret, controlarā les infraccions per part d'altres vehicles.


DECLARACIONS

Cristina Paraira

Serā una cāmera dināmica, no estarā en un punt concret. Es podrā utilitzar en tot el tram.

Your browser doesn’t support HTML5 audio