L'Ajuntament de Sant Cugat tanca 2023 amb un dèficit de 22,3 milions d'euros

El govern compartirà al ple la liquidació del pressupost de l'any passat


Temes relacionats

L'Ajuntament anuncia 'ajustos molt importants' per revertir el forat de 25 milions d'euros (25/set/23)


  • Comparteix:

Carles Brugarolas, Josep Maria Vallès i Cristina Paraira, a la sala de plens / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Carles Brugarolas, Josep Maria Vallès i Cristina Paraira, a la sala de plens / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La liquidació del pressupost de 2023 confirma les previsions de l'equip de govern quant a la situació econòmica. L'Ajuntament ha tancat l'any amb 22,3 milions d'euros de dèficit (la previsió era de 25 milions), amb un estalvi net de 10 milions negatius. Les arques municipals han acumulat un romanent de 295.000 euros. Tot plegat certifica la 'tendència negativa' a l'Ajuntament en matèria econòmica, segons ha explicat el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas. 'Es confirma tot el que vam anticipar', ha dit en la presentació a la premsa dels punts de govern del ple municipal de dilluns vinent.

Amb aquest escenari, l'executiu manté el full de ruta per fer una contenció i "garantir tot el que és crític", en referència al pressupost ordinari, i amb la intenció de "revertir la situació el més aviat possible". Amb tot això, Brugarolas ha apel·lat a la prudència i ha llistat les accions que estan en les mans del govern per intentar "sortir de la situació de tutela financera" per part de la Generalitat aquest mateix any. Així, el titular de la cartera d'Economia confia que es compleixin les previsions dels "grans ingressos" (plusvàlues, ICIO i taxa d'obres) i que es pugui vendre patrimoni. Brugarolas també confia que el pla de sanejament que el govern portarà al ple d'abril sigui "prou contundent" perquè la tutela financera de la Generalitat autoritzi l'endeutament previst als pressupostos. "Si ens cau qualsevol d'aquests tres ho haurem de refer tot i tancar bé 2024 serà molt més difícil", ha admès el tinent d'alcaldia.

Brugarolas ha afegit un quart element per afrontar la situació de dèficit: "Hem de ser capaços de no superar determinats escreixos de despesa, sobretot corrent; si no el superem, tancarem bé l'exercici". Des de la prudència, el tinent d'alcaldia es mostra confiat en assolir aquesta fita perquè l'Ajuntament és "molt fort".


Carles Brugarolas

Això és viable? Som optimistes, Sant Cugat és una ciutat molt forta. Estem redimensionant, parlant, afectar el mínim possible la ciutadania i entitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.