El govern i el PP aproven un increment retributiu del 5% als regidors de l'oposició

El PSC, la CUP, Vox i ECP han votat en contra d'aquest augment de les retribucions amb caràcter retroactiu


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipal de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del ple municipal de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Les retribucions a l'oposició s'incrementen un 5%, tant als regidors a jornada completa com a la resta en dietes i les dotacions econòmiques als seus grups municipals. El ple municipal ho ha ratificat aquest dilluns, però l'acord ha estat lluny de ser unànime: només el govern (Junts i ERC) i el PP hi han votat a favor; la resta de grups han optat per la negativa. El debat s'ha centrat en la idoneïtat que els sous dels càrrecs electes i els assessors pugin, tenint en compte la situació de dèficit pressupostari que travessa l'Ajuntament.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE DE MARÇ

L'augment dels costos de les dietes i retribucions afecta els grups de l'oposició. Aquest creixement del 5% ja estava previst a l'aprovació que es va fer al juliol. Ara bé, la regidora d'En Comú Podem (ECP) Aina Balada ha recordat que tots els grups, tret del PP i el govern, van votar-hi en contra. Davant d'aquest rebuig, l'alcalde, Josep Maria Vallès, els ha preguntat si renunciaran a aquestes retribucions. "No és una qüestió de renúncia", li ha respost Balada, que ha reclamat deixar el punt sobre la taula, una petició que no ha estat acceptada per l'executiu.

El govern és més car?

El tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, ha reivindicat que el cartipàs municipal (regidors de govern i càrrecs eventuals) costa menys que el mandat anterior. El mateix executiu va dir al juliol que el cost havia pujat un 6,2% respecte al mandat anterior. Brugarolas diu ara que, amb un estudi, s'ha demostrat que la despesa que suposa l'executiu és un 4,5% menor. En una nota de premsa, l'Ajuntament assegura que el mandat 2019-2023 es va tancar amb un cost polític total del govern (inclou electes i càrrecs de confiança) de 5,4 milions d'euros; la previsió que fa l'executiu és que el mandat en curs es tanqui amb una despesa de 5,1 milions.

Brugarolas, ha defensat que el millor per a l'Ajuntament és "tenir una escala retributiva com la que hem plantejat, també per una qüestió de competitivitat". La portaveu del PSC, Elena Vila, ha rebutjat les paraules de Brugarolas: "Es tracta de donar exemple" en un context de retallades.

Com queden les retribucions?

L'assignació per al regidor de cada grup municipal que pot sol·licitar una retribució especial passa a ser de 43.000 euros, un 4,8% més del que es va acordar el juliol passat, i prop d'un 13% més que el mandat anterior.

Pel que fa a les dietes, també hi ha novetats. L'increment és del 5%:
  • Ple ordinari: 577,67 euros
  • Ple extraordinari: 623,88 euros
  • Comissions informatives (només es pot cobrar un màxim de dues per persona): 543 euros
  • Comissió especial de comptes: 346,61 euros
  • Junta de portaveus: 404,37 euros

  • També es recull un increment del 5% en les dotacions econòmiques dels grups municipals. Així, es destinen 9.922,5 euros per any per a cadascun del grup i 6.615 euros per any per a cada regidor.


    Brugarolas i Vila

    Continua sortint l'expressió 'augment desmesurat de sous'. És tan fàcil i cutre, dir això. / No es tracta del percentatge, es tracta d'exemple. No està bé que en la situació que tenim el govern de la ciutat s'apugi el sou.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.