ICV celebra aquest dissabte una jornada a La Floresta sobre la protecció de Collserola


  • Comparteix:

Xavier Boix espera que la Generalitat aturi el projecte d'urbanització a Can Busquets

Xavier Boix espera que la Generalitat aturi el projecte d'urbanització a Can Busquets

Representants d'ICV dels municipis de l'entorn de Collserola es reuniran aquest dissabte al Centre Social i Sanitari de La Floresta per celebrar una jornada a favor de la protecció del parc de Collserola. La trobada, que comptarà amb el suport de membres de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola, servirà entre d'altres coses per discutir sobre el projecte de la conselleria de Medi Ambient per augmentar la protecció de la serra, i quines conseqüències pot tenir aquest pla en espais com ara Can Busquets.

Amb l'objectiu de deixar clara la postura d'ICV sobre la protecció de Collserola en el nou Pla Territorial Metropolità de Barcelona, la formació ecosocialista ha organitzat per aquest dissabte una jornada de debat i reflexió oberta a la ciutadania sobre aquest tema. En els actes programats, hi participaran també tècnics especialistes i membres de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola, a banda de la presidenta del grup municipal de Barcelona, Imma Mayol.

El portaveu municipal d'Iniciativa a Sant Cugat, Xavier Boix, creu que és un bon moment per debatre sobre Collserola, ja que la Generalitat ha de tirar endavant el seu projecte per augmentar la protecció de la serra.

Xavier Boix

Creiem que és el moment adequat per debatre les diferents propostes perquè el govern de la Generalitat ha tirat endavant una proposta de protecció del parc.


Boix s'ha mostrat també esperançat que, malgrat l'aprovació al ple de la modificació del PGM de La Floresta que inclou la urbanització parcial de Can Busquets, aquest espai es pugui preservar finalment. El portaveu ecosocialista creu que la Generalitat encara pot aturar aquest projecte urbanístic, i ha recordat, a més, que queden molts altres espais per protegir.

Xavier Boix

Creiem que encara hi ha la possibilitat d'aturar en una administració superior, la Generalitat, la urbanització de Can Busquets. Hi ha molts espais que encara no estan urbanitzats per protegir i infraestructures plantejades al PGM del 76 que cal aturar.


La jornada de dissabte, que porta per títol 'El nostre compromís per la protecció de Collserola', començarà a dos quarts de deu del matí i s'allargarà fins a les dues del migdia amb diferents ponències com una sobre la protecció de Collserola des de 1985, a càrrec de Joan Amenós, professor de Dret Administratiu de la UAB, una xerrada de l'ecologista Lluís Llerena, representant de la Plataforma Civil per a la Defensa de Collserola, i la parlamentària Dolors Clavell explicarà les iniciatives que des del Parlament ha impulsat la coalició ecosocialista. En finalitzar la jornada, oberta a tota la ciutadania, ICV elaborarà una moció que cada secció local presentarà als plens dels ajuntaments dels seus municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.