El PSC demana que l'Ajuntament s'adhereixi al programa de teleassistència mòbil per a dones víctimes de maltractaments


  • Comparteix:

Els socialistes organitzen una xerrada sobre la Llei Integral de Violència de Gènere

Els socialistes organitzen una xerrada sobre la Llei Integral de Violència de Gènere

L'aplicació a nivell municipal de les mesures previstes per la Llei Integral Contra la Violència de Gènere ha centrat la xerrada que ha ofert la responsable d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Imma Moraleda, dins el marc de les Aules que organitza el PSC de Sant Cugat. Des d'aquesta formació han aprofitat per reclamar a l'equip de govern que s'adhereixi al programa de teleassistència mòbil que ha posat en marxa el govern de l'Estat per a les víctimes de la violència de gènere.

La Llei Integral contra la Violència de Gènere ha centrat la xerrada que ha ofert aquest dilluns al Cafè Auditori la regidora de l'ajuntament de Barcelona i responsable de l'àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació, Imma Moraleda, en el marc de les aules que organitza mensualment el PSC de Sant Cugat.

Durant la conferència, Moraleda ha explicat els diferents aspectes que contempla aquesta llei, i ha remarcat la importància que s'hagi reconegut que la violència de gènere suposa un problema d'abast estatal, i que per tant cal afrontar des de l'administració amb tots els recursos possibles. Moraleda no ha volgut oblidar però la seva rellevància a nivell local, ja que segons ha dit, l'àmbit local és el més proper a les víctimes d'aquesta violència i per tant, al primer que recorren.

Imma Moraleda

És important reconèixer que la violència de gènere és un problema d'estat i que cal abordar de manera conjunta. Aquesta llei però també té especial rellevància pel món local.


De la mateixa manera s'ha expressat la regidora del PSC de Sant Cugat, Aintzane Conesa, que ha volgut subratllar la importància de mesures com un protocol destinat a coordinar els diferents cossos de seguretat amb els òrgans judicials i fiscals o un pla de mesures urgents per prevenir aquesta violència, entre les que es troba un servei de teleassistència mòbil per a les dones que siguin víctimes d'aquest problema i comptin amb una ordre de protecció.

En aquest sentit, Conesa ha destacat la conveniència que l'Ajuntament de Sant Cugat s'aculli a aquest servei, que es gestiona a través d'un conveni amb l'Inserso i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, ja que segons ha dit, coincidiria amb una necessitat manifesta de millorar els recursos de protecció que es donen a les dones víctimes de violència de gènere i als seus fills.

Aintzane Conesa

Esperem que l'Ajuntament de Sant Cugat s'adhereixi aquest programa ja que estaria dins la línia de reforçar la millora dels recursos per la protecció de les dones i dels seus fills.


La regidora ha assegurat que, tot i tenir constància que s'han fet algunes gestions en aquesta línia, avui encara no té notícia que Sant Cugat s'hagi sumat a aquest programa. D'altra banda, la regidora socialista ha recordat també el compromís adquirit ple ple de crear un espai per a la igualtat on, entre d'altres coses, s'integrin els diferents serveis adreçats a les dones.

Des de l'agrupació local han subratllat els avenços que, segons afirmen, està fent el govern de Rodríguez Zapatero cap a l'ampliació dels drets civils i amb l'aplicació de noves mesures per igualtat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.