L'Ajuntament fa un balanç positiu dels quatre anys de mesures pel civisme

Política

Publicat el 8/mai/07 per Anna Gonzalez

7 de cada 10 santcugatencs perceben la ciutat com un municipi cívic. Així es desprén del balanç del mandat que ha fet la regidoria de Civisme i Participació Ciutadana, encapçalada per Jordi Puigneró. El regidor ha destacat les campanyes més contundents que incideixen especialment en la corresponsabilització dels ciutadans, les principals problemàtiques i els punts negres del territori.

Durant els darrers quatre anys, l'Ajuntament ha encetat diverses mesures adreçades a potenciar el civisme mitjançant els anuncis, les banderoles, enganxines en els contenidors, els agents cívics i les sancions, entre d'altres. En concret les prioritats municipals han estat dirigides a la neteja de la ciutat, la seva conservació i la mobilitat.

El regidor de Civisme i Participació Ciutadana, Jordi Puigneró, ha fet aquest balanç dels seus dos anys com a cap de l'àrea.

Jordi Puigneró

Al novembre de 2005 el 68'1% dels santcugatencs creien que Sant Cugat era una ciutat cívica. Aquesta dada s'ha mantingut i les campanyes serveixen perquè això no empitjori.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Puigneró s'ha mostrat especialment satisfet amb els projectes engegats des de l'àrea de Participació Ciutadana com el portal d'entitats, que compte amb 250 entitats registrades i el Banc del Temps, amb 115 socis.

Pel que fa a la regidoria de Relacions Institucionals, Puigneró ha explicat que el mandat ha servit especialment per desenvolupar el reglament municipal d'Honors i Distincions. Aquest reglament ha permés, entre d'altres coses, instaurar els premis Ciutat de Sant Cugat, regular els processos d'agermanament i organitzar l'homenatge institucional a Jaume Tubau, anterior responsable de l'àrea.

Jordi Puigneró

Allò que m'ha fet especial il·lusió és l'homentage a Jaume Tubau, els Premis Ciutat de Sant Cugat i l'agermanament amb Alba perquè són projectes que perduraran en el temps.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els projectes marcats per aquestes tres regidories han destacat fomentar la implicació en les actuacions municipals i que els ciutadanas es facin responsables en el respecte a la ciutat.