CiU vol que el ple es pronunciï a favor de la creació d'un jutjat de primera instància a Sant Cugat


  • Comparteix:

La federació nacionalista lamenta que de moment la Generalitat no hagi donat resposta a aquesta reclamació històrica

La federació nacionalista lamenta que de moment la Generalitat no hagi donat resposta a aquesta reclamació històrica

CiU demanarà al ple municipal d'aquest dilluns la creació d'un jutjat de primera instància i instrucció a Sant Cugat que solucioni la situació de col·lapse que pateixen els jutjats de Rubí, on prop de la meitat dels assumptes que es tracten provenen de la nostra ciutat. La federació nacionalista vol arrencar un compromís clar del PSC a favor d'aquesta reclamació històrica i lamenta que pel govern català aquesta qüestió no sigui, de moment, una prioritat.

Més del 50% dels assumptes civils i prop del 40% dels penals que es tracten als jutjats de Rubí provenen de Sant Cugat. Aquesta situació, sumada al ràpid creixement demogràfic que ha viscut la nostra ciutat, és el principal argument de CiU a l'hora de reclamar la creació d'un jutjat de primera instància i instrucció a Sant Cugat.

La federació nacionalista assegura que aquesta 'reclamació històrica' va sorgir l'any 1988, coincidint amb el primer govern de CiU a la ciutat, i s'ha anat repetint durant els últims 17 anys. El portaveu municipal de la formació, Joan Recasens, ha recordat que l'anterior govern de la Generalitat va emetre l'any 2002 un informe positiu on es plantejava la modificació del mapa de municipis de l'actual partit judicial de Rubí i es recomanava la creació d'un jutjat propi a Sant Cugat. Recasens ha lamentat, però, que l'actual govern català no hagi donat resposta, de moment, a aquesta demanda.

Joan Recasens

Ha arribat el moment que es compleixi el compromís que va adquirir l'anterior govern de la Generalitat. Esperem que l'actual també sigui sensible a aquesta demanda, tot i que de moment no ho ha estat.


Recasens ha qualificat d'excusa la posició del govern català, que va subordinar la creació del jutjat de Sant Cugat a la definició del nou mapa judicial, d'acord amb la modificació de l'organització territorial de Catalunya. El portaveu de CiU ha dit que 'ningú dubta' de la necessitat d'aquest jutjat, i ha demanat que l'actual govern català sigui 'tan sensible' a aquesta demanda com ho era l'anterior.

Joan Recasens

La hipotètica nova organització territorial de Catalunya no té res a veure amb el mapa judicial. Avui ningú dubta que és necessari un jutjat a Sant Cugat. Reclamem al govern de la Generalitat que sigui tan sensible com ho era l'anterior.


En aquest sentit, Recasens ha demanat el compromís explícit del PSC de Sant Cugat per aconseguir que la Generalitat reclami al govern de l'Estat la creació d'aquest nou jutjat, que donaria servei a tots els santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.