L'Ajuntament de Sant Cugat instarà el Parlament a suprimir el peatge dels túnels de Vallvidrera


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat instarà al Parlament de Catalunya a considerar la supressió del peatge dels túnels de Vallvidrera pels residents de Sant Cugat. Així s'ha aprovat al ple municipal, a instàncies d'una moció presentada pel PP, amb els vots a favor d'aquesta formació i dels partits de l'equip de govern.

El Partit Popular de Sant Cugat ha reiterat la seva demanda de suprimir el peatge de l'E-9 dels Túnels de Vallvidrera per als residents a Sant Cugat, a través d'una moció presentada al ple de l'Ajuntament. De fet, l'any 2001, ja va ser aprovada una moció en què se sol·licitava al Consell Executiu de la Generalitat la realització d'estudis de mobilitat per a la supressió d'aquest peatge. En aquest cas, però, el text demana que sigui el grup de treball de reordenació de peatges del Parlament qui consideri el pas gratuït pels túnels de Vallvidrera per als que acreditin estar empadronats a Sant Cugat.

Per a la portaveu del grup municipal popular, Berta Rodríguez, el pagament del peatge suposa uns despesa 'insostenible' per l'economia familiar.

Berta Rodríguez

Si s'hagués suprimit el pèatge, després de la moció presentada el 2001, les famílies que diariament han de passar pel túnel s'haurien estalviat 7.200 euros.


El text s'ha aprovat amb els vots a favor del PP i dels partits que formen l'equip de govern, CiU i ERC. Josep Romero, regidor de Mobilitat, ha dit que ara la petició pren un recorregut formalment més favorable ja que es dirigeix al grup de treball del Parlament i no a la Generalitat, i ha afegit que espera aconseguir, com a mínim, bonificacions per aquells ciutadans que hi han de passar a diari.

De la seva banda, Eduard Pomar, portaveu municipal d'ERC i tinent d'alcalde de Medi Ambient, ha apostat per la desaparició dels peatges per accedir a Barcelona.

Eduard Pomar

Entenem que els peatges d'entrada i sortida de Barcelona no haurien d'existir. Barcelona hauria de ser una ciutat sense peatges.


PSC i ICV-EA han votat en contra de la moció per considerar-la 'insolidària' i un greuge comparatiu ja que només es demana la gratuïtat del peatge per als santcugatencs. Per al regidor socialista, Salvador Gausa, es tracta, a més, d'una moció aprovada sense un veritable compromís.

Salvador Gausa

El que és important d'una moció és la voluntat de fer-la efectiva. Aquesta moció és un brindis al sol. S'aproven mocions per no complir-les.


La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i el PP, i els vots en contra de PSC i ICV-EA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.