Acord al ple per crear un grup de treball per a la protecció de Collserola

L'objectiu és analitzar tots els aspectes per avançar cap a un model de serra conjunt i consensuat per totes les formacions

Política

Publicat el 24/mai/05 per Anna Gonzalez

El consistori crearà un grup de treball específic amb l'objectiu de consensuar línies de treball per a la protecció de Collserola. Així ho han decidit totes les formacions polítiques, al ple d'aquest dilluns, amb la voluntat de reflexionar sobre el model de serra que es vol, treballar conjuntament per declarar Collserola com a Parc Natural i arribar a un compromís conjunt per la seva preservació.

Arran d'una moció presentada per ICV-EA, el consistori ha mostrat la seva voluntat de crear un grup de treball específic per la protecció de Collserola i la declaració de la serra com a Parc Natural. En concret, l'objectiu és analitzar en detall i amb el màxim consens possible les mesures de planejament, legislatives i de protecció medioambiental que afecten al parc de Collserola i al seu entorn.

El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha remarcat l'oportunitat que hi ha en aquests moments per arribar a un compromís de preservació de la serra per part de totes les formacions.

Xavier Boix

Collserola ha estat un espai de contradiccions i alhora d'oportunitats per repensar el territori. És per aquest motiu que vam proposar que entre tots arribéssim a un compromís de preservació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha recordat que a Collserola també s'han de tenir en compte les cases, els assentaments i les persones que hi viuen, i és per això, que cal un treball més detallat, tenint en compte tots i cada un dels aspectes. Segons Conesa, l'objectiu ha de ser poder reflexionar conjuntament aquest tema per poder arribar a un posicionament unànime sobre el model de serra de Collserola que vol la nostra ciutat.

Mercè Conesa

Cadascun dels punts que presenta requereixen una reflexió, tot i que amb la majoria coincidim. Hi ha aspectes que cal treballar i cal trobar un posicionament unànime de com volem Collserola.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Tot i la voluntat conjunta de totes les formacions del consistori per treballar de manera consensuada per a la protecció de Collserola, el portaveu de ICV, Xavier Boix, ha insistit en que si al proper ple no hi ha resultats del grup de treball tornaran a presentar la seva moció, sorgida de les jornades celebrades a principis de maig pels ecosocialistes sota el títol 'El nostre compromís per la protecció de Collserola'.