CiU intenta deixar sobre la taula del ple l'obtenció d'un crèdit pel projecte de remodelació de la seu de l'EMD


  • Comparteix:

CiU denuncia que el govern de l'EMD no ha tingut en compte les propostes de l'oposició de Valldoreix i el govern de l'EMD ho consideren una 'intromissió a l'autonimia política de l'EMD

CiU denuncia que el govern de l'EMD no ha tingut en compte les propostes de l'oposició de Valldoreix i el govern de l'EMD ho consideren una 'intromissió a l'autonimia política de l'EMD

CiU ha intentat que el ple municipal deixés sobre la taula un tràmit administratiu per ratificar la contractació d'un crèdit per finançar el projecte d'adequació de la seu de l'EMD. Des de l'equip de govern de Valldoreix han considerat aquesta intenció com una intromissió en l'autonomia política de l'EMD, i la federació nacionalista ha acabat per reconsiderar la seva postura, davant l'evidència -confirmada pel secretari general de l'Ajuntament- que aquest punt només podia quedar sobre la taula per motius jurídics, però en cap cas per consideracions polítiques.

La intenció de CiU de deixar sobre la taula del ple la ratificació de la resolució de la presidenta de la Junta de Veïns de Valldoreix sobre la concertació d'una operació de crèdit per finançar la remodelació de la seu de l'EMD ha estat rebuda amb sorpresa i indignació pels grups municipals del PSC i ICV-EA i els representants de l'equip de govern de Valldoreix.

La federació nacionalista ha fonamentat la seva intenció de frenar aquesta operació argumentant que l'equip de govern de Valldoreix s'ha negat a acceptar els suggeriments dels grups de l'oposició -CiU i PP- sobre el projecte de reforma de l'edifici Vall d'Or. El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha dit que aquest tràmit no és només un 'acte reglat', sinó una 'qüestió política', i ha demanat al govern de l'EMD que dialogui amb l'oposició.

Joan Recasens

Amb l'excusa que això és una acte reglat, diuen que ho hem d'aprovar per nassos. Quants cops han votat vostès contra un acte reglat aquí? Ja n'hi ha prou d'aquest doble llenguatge, prou de demanar diàleg aquí i fustigar a l'oposició a Valldoreix.


La postura de CiU, però, ha estat rebatuda amb contundència pels portaveus municipals del PSC i ICV-EA i pels representants de l'equip de govern de l'EMD. El vocal de Promoció Econòmica i Hisenda de Valldoreix, Joan Gaya, ha recordat que l'Ajuntament no pot exercir cap 'tutela política' sobre l'EMD en aquesta qüestió, sinó que s'ha de limitar a vetllar per la legalitat d'aquest tipus d'operacions. Per això, Gaya ha acusat la federació nacionalista de pretendre interferir en l'autonomia política de l'EMD.

Joan Gaya

Li recordo que l'EMD només està subjecta en aquesta qüestió a la tutela jurídica i econòmica de l'Ajuntament, però el consistori no pot immiscuir-se en la nostra autonomia política.


El secretari general de l'Ajuntament ha confirmat aquesta postura i ha aclarit que l'operació de crèdit que s'havia de ratificar al ple era impecable des del punt de vista jurídic i administratiu.

Secretari general

L'informe de l'interventor que hi ha a l'expedient diu que l'operació de crèdit és correcta des de tots els punts de vista. A partir d'aquí, l'Ajuntament té la competència de realitzar un acte reglat d'aprovació d'aquesta operació.


Davant d'aquesta evidència, CiU ha modificat la seva postura i ha acabat votant a favor, com la resta de grups -a excepció del PP, que s'ha abstingut-, de la ratificació de la contractació per part de l'EMD d'un crèdit per finançar la remodelació de la seva seu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.