El desdoblament dels FGC i el soterrament de Renfe, prioritats de l'equip de govern


  • Comparteix:

Una nova línia dels FGC entre Barcelona i Sant Cugat, la millora de la línia de Rodalies de Renfe i un tramvia que connecti l'eix de la B-30 són les prioritats de l'equip de govern en l'àmbit ferroviari. L'alcalde, Lluís Recoder, ha apostat per desdoblar el Metro del Vallès fent un nou túnel a Collserola, però garantint que no hi haurà impacte ambiental a la Vall de Gausac i la Torre Negra. Recoder també ha reclamat el soterrament de la línia de Renfe al pas per Coll Favà i Can Magí.

Segons l'alcalde, Sant Cugat ha d'apostar pel ferrocarril per reduir l'elevat ús del vehicle privat i garantir la mobilitat interior i exterior en el futur. Per a Lluís Recoder, la connectivitat ferroviària de la ciutat depèn, en gran part, de la construcció d'una nova línia dels FGC que uneixi Sant Cugat amb Barcelona a través d'un nou túnel que travessaria Collserola. Aquesta infraestructura hauria de contemplar, segons l'alcalde, una estació a la zona del Parc de la Pollancreda, a la Rambla del Celler.

Recoder assegura que l'Ajuntament garantirà que el traçat d'aquesta línia no tingui impacte ambiental sobre la Vall de Gausac i la Torre Negra.

Lluís Recoder

El ferrocarril no ens pot malmetre aquesta zona. Vam presentar una al·legació per garantir que el tren passarà soterrat. És una condició irrenunciable per a l'Ajuntament.


La construcció de la nova estació de Vullpalleres, que començarà previsiblement aquest estiu, i el soterrament de l'estació del centre de Sant Cugat són altres dels projectes prioritaris per a l'equip de govern.

Pel que fa a la línia de Rodalies de Renfe, amb una estació a Coll Favà, Recoder reclama millores com la connexió cap a Mollet i l'aeroport, l'increment de freqüències i l'intercanviador amb la futura estació dels FGC de Vullpalleres. A més, l'alcalde demana que se soterri un quilòmetre de línia al seu pas pels barris de Can Magí i Coll Favà.

Lluís Recoder

No direm 'no en el nostre pati del darrera'. Però demanem que el país sigui solidari amb els veïns de Coll Favà i Can Magí i ens soterrin la via.


La construcció d'un tramvia vallesà que uneixi la nostra ciutat amb Rubí i Cerdanyola és un altre dels projectes importants per a l'equip de govern.

L'activitat de Sant Cugat genera actualment uns 130.000 desplaçaments diaris, la majoria dels quals són intermunicipals i per motius de feina. El 55% dels desplaçaments externs es fan en cotxe privat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.