El ple fa un pas més cap a la legalització de les cases del barri de Can Borrull


  • Comparteix:

Aproven, amb els vots a favor de CIU, ERC i PP i les abstencions de PSC i ICV-EUiA, la resolució d'al·legacions i nova documentació del projecte

Aproven, amb els vots a favor de CIU, ERC i PP i les abstencions de PSC i ICV-EUiA, la resolució d'al·legacions i nova documentació del projecte

El ple de l'Ajuntament ha donat llum verda, amb els vots a favor de l'equip de govern i del PP i les abstencions de PSC i ICV-EUiA, a la resolució d'al·legacions i l'aprovació de nova documentació sobre la modificació puntual del PGM a l'àmbit de Can Borrull, a Les Planes. D'aquesta manera, es fa un pas més en el procés de legalització d'aquests habitatges, construïts majoritàriament cap als anys 40 i molts d'ells ubicats en sòl forestal.

La legalització de les cases del barri de Can Borrull, a les Planes, ha avançat una mica, amb la resolució de les al·legacions i l'aprovació de nova documentació. D'aquesta manera, es continua amb un procés iniciat ja fa uns anys però que ha hagut d'anar superant diferents obstacles i diferents reclamacions per part de la Generalitat i ha estat subjecte, per tant, a canvis i modificacions.

Així ho ha assegurat la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que ha explicat que ara s'obre un nou període d'exposició pública per acabar d'aclarir els dubtes i reclamacions que puguin sorgir. Conesa ha volgut remarcar l'esforç d'equilibri i de consens per aconseguir una proposta assumible per a totes les parts: ajuntament, veïns, Consorci del Parc de Collserola i Generalitat.

Mercè Conesa

Jo voldria destacar l'esforç d'equilibri i de consens que s'ha fet per aconseguir una proposta assumible per a totes les parts: ajuntament, veïns, Consorci del Parc de Collserola i Generalitat


Pel que fa a les al·legacions presentades, en total han estat 48, de les quals se n'han estimat parcialment algunes i se n'han rebutjat d'altres. Conesa ha explicat, per exemple, que no es pot desafectar la vialitat que afecta a moltes de les parcel·les que donen a la carretera de Vallvidrera, ja que, per motius de seguretat, moltes d'elles hauran de cedir part de terreny per fer voreres i donar així un teixit urbà a tot el sector.

Altres qüestions que preocupen als veïns, ha dit Conesa, són les obres d'urbanització, de les quals se'n parlarà amb més detall un cop s'hagi legalitzat el barri. Pel que fa a la velocitat dels vehicles que circulen per la carretera, Conesa ha apuntat que la solució seran rotondes a l'entrada i sortida del barri per donar-li aquesta visió 'més urbana'.

El projecte ha rebut els vots favorables de l'equip de govern -CiU i ERC- i del PP, que ha celebrat que es treballi per resoldre un problema històric d'aquests veïns. PSC i ICV-EUiA, en canvi, s'han abstingut per considerar que només se'ls ha informat però que no han pogut participar en un projecte 'tant important' de ciutat. Escoltem Xavier Boix, portaveu ecosocialista.

Xavier Boix

Nosaltres no podem votar positivament a un projecte que hem vist passar per davant a la última comissió informativa i ja està. Per rigor, no podem votar a favor d'un planejament on no hem pogut dir la nostra ni copsar les opinions.


Des del PSC han afegit que s'han fet canvis prou importants en el projecte com perquè estigués justificat fer una nova aprovació inicial, però han assegurat que estan disposats a col·laborar amb una proposta tant important.

De la seva banda, l'alcalde ha lamentat l'abstenció d'aquestes dues formacions en un tema que considera que 's'està fent bé' i ho ha considerat 'irresponsable', sobretot tenint en compte que s'ha fet conjuntament amb el Consorci del Parc de Collserola, que ha donat el vist-i-plau a la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.