El secretari d'Habitatge de la Generalitat diu que la prioritat són els joves, els avis i els sectors amb menys renda


  • Comparteix:

Ricard Fernández ha protagonitzat una xerrada organitzada per ICV-EA sobre el dret a l'habitatge

Ricard Fernández ha protagonitzat una xerrada organitzada per ICV-EA sobre el dret a l'habitatge

Les polítiques d'habitatge de la Generalitat se centren en l'accés a la vivenda d'aquells qui tenen més dificultats com els joves, la gent gran i els sectors socials amb rendes més baixes. Així s'ha expressat el secretari d'Habitatge de la Generalitat, Ricard Fernández, en una conferència organitzada per la secció local d'ICV-EA, que ha portat per títol 'El dret a l'habitatge'.

El secretari d'Habitatge de la Generalitat, Ricard Fernández, ha explicat els quatre eixos en què es basa el pla de polítiques d'habitatge de l'actual govern català: crear més sòl per fer habitatge protegit, destinar el 30% dels nous planejaments urbanístics a habitatge públic, prioritzar l'habitatge de lloguer i fomentar la rehabilitació d'habitatges desocupats.

Segons Fernández, fins ara no existien polítiques d'habitatge que tinguessin en compte la realitat social i l'accés a la vivenda com una prioritat. La situació actual de manca de sòl, diu Fernández, i els elevats preus de l'habitatge, sobretot a l'àrea metropolitana, fan imprescindibles polítiques fermes per facilitar que aquest dret es pugui exercir.

Ricard Fernández

Constatar que no hi havia plans , pressupostos, protagonisme del sector públic, col·laboració amb els ajuntaments. Els problemes d'accés a l'habitatge són clars perquè abans no hi havia polítiques d'habitatge.


Un dels punts forts de les polítiques que s'estan aplicant des de la Generalitat és el foment del lloguer. Segons ha dit Ricard Fernández, el lloguer era quasi inexistent abans, i des que es van aprovar les polítiques d'habitatge al 2004 han aconseguit doblar la xifra.

Ricard Fernández

Haurem de tornar al lloguer perquè les famílies es divideixen, hi ha mobilitat laboral, no hi ha prou renda, la gent gran busca altres tipus de vivenda. La compra és molt cara i hem d'estimular el lloguer perquè gairebé és inexistent.


La xerrada, que ha tingut lloc aquest dimarts a l'Esbart de Sant Cugat i que ha aplegat prop de 40 persones, també ha servit per presentar un document d'ICV on s'inclouen 10 punts de millora de l'activitat de Promusa. El representant d'ICV al consell de la societat municipal, Josep Maria Gallego, creu que s'haurien d'incorporar criteris com l'augment d'habitatges de règim especial i lloguer, els habitatges més socials, la participació d'entitats sense ànim de lucre, la promoció a Valldoreix i la creació de barems més socials, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.