Recoder demana la reforma del PGM que veu com 'el principal enemic del desenvolupament urbanístic de la ciutat'.


  • Comparteix:

L'alcalde lamenta que 'els que sempre s'hi ha oposat, siguin els primers a fer escarafalls per les seves conseqüències'

L'alcalde lamenta que 'els que sempre s'hi ha oposat, siguin els primers a fer escarafalls per les seves conseqüències'

Coincidint amb reunió anual del consell general del pla estratègic metropolità, l'alcalde de Sant Cugat ha tornat a reclamar la reforma del PGM, que haurà de resoldre qüestions com la preservació de les zones 21 de Collserola. Lluís Recoder ha denunciat però, l'actitud de l'Ajuntament de Barcelona i del PSC, lamentant que 'els mateixos que sempre s'han oposat a la revisió del PGM són ara els primers a fer escarafalls davant les conseqüències d'aquest pla' per exemple amb el tema de Can Busquets.

La reunió anual del consell general del pla estratègic metropolità ha servit per posar sobre la taula la demanda que la futura àrea metropolitana de Barcelona pugui tenir competències en urbanisme. L'alcalde de Sant Cugat també ha aprofitat però, per tornar a reivindicar la revisió del Pla General Metropolità del 1976, que ha qualificat com 'el principal enemic del desenvolupament urbanístic de la ciutat'.

Lluís Recoder ha destacat l'esforç que s'ha fet per preservar Torre Negra, legalitzar les cases fora d'ordenació de la Floresta o protegir el 80% de Can Busquets, i ha recordat que tot això es podria haver resolt d'entrada amb una reforma del PGM que sempre ha tingut l'oposició de PSC i de l'Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, l'alcalde ha lamentat que precisament 'els mateixos que s'oposen a la revisió del PGM siguin els primers a fer escarafalls davant les conseqüències d'aquest pla'.

Lluís Recoder

Sempre ajuntament de barcelona s'ha oposat a revisió pgm. Doncs bé, els mateixos quie s'oposen a revisió del PGM són els primers que fan escarafalls davant de les seves conseqüències com el tema de Can Busquets.


Recoder també ha apuntat que la revisió del Pla Territorial sembla avançar molt lentament per poder corregir alguns dels problemes que afecten la nostra ciutat, que està ultimant ja el seu creixement. Tot i això, ha remarcat que aquesta revisió és molt important per resoldre qüestions com la preservació de les zones 21 o les zones verdes de Valldoreix, que ara bona part dels propietaris demanen que se'ls hi expropiïn.

Lluís Recoder

Una conseqüència del PGM són totes les zones verdes que va situar PGM a Valldoreix, i que ara els propietaris ens demanen que els hi expropiïn. L'Ajuntament té instades expropiacions per valor de 16.000 milions de les antigues pessetes.


Pel que fa a la reclamació de l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, que la futura àrea metropolitana pugui tenir competències en urbanisme, a més de les de medi ambient i transport, Recoder ha assegurat que 'no li sembla malament' però ha reiterat que això no pot suposar, en cap cas, un contrapoder de la Generalitat, que és qui ha de tenir sempre l'última paraula.

L'alcalde també ha afegit que, de moment, no s'ha parlat de cap data concreta per la creació d'aquest organisme -que ha d'anar en paral·lel a l'aprovació de la nova llei d'Ordenació Territorial- i ha apuntat la possibilitat que això pugui venir motivat per una manca d'acord dins el govern de la Generalitat.

De moment, i a l'espera que arribi aquesta concreció, els 36 municipis que formen part de la corona de Barcelona continuen treballant en projectes conjunts, com el desenvolupament sostenible de la zona o les millores del transport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.