L'Ajuntament compensarà el deute amb l'EMD amb diners i cedint dos terrenys municipals a Valldoreix


  • Comparteix:

L'acord sobre les liquidacions pendents està pràcticament tancat i ara falta concretar el document del pacte econòmic per aquest 2005

L'acord sobre les liquidacions pendents està pràcticament tancat i ara falta concretar el document del pacte econòmic per aquest 2005

L'Ajuntament i l'EMD han arribat ja a un principi d'acord sobre les liquidacions pendents que Sant Cugat ha de pagar a Valldoreix per compensar la congelació del conveni econòmic entre les dues administracions en els últims anys. Segons s'estableix en un document consensuat per ambdues parts, Sant Cugat haurà de pagar 2'4 milions d'euros a Valldoreix, una part en diners i la resta cedint dos terrenys municipals. La negociació continua, però, per concretar amb xifres el pacte econòmic per aquest 2005, tot i que la presidenta de l'EMD confia que aquest acord es podrà assolir la setmana vinent.

Després d'un any de negociacions, l'acord entre l'Ajuntament i l'EMD sobre les liquidacions pendents que Sant Cugat ha de pagar a Valldoreix des de l'any 1994 està ja pràcticament tancat. L'import total del deute fins el 2004 ascendiria a 2'4 milions d'euros, dels quals una part s'abonarien monetàriament, mentre que la resta es pagaria en espècies, en concret amb la cessió a Valldoreix de dos terrenys municipals, un al Passeig del Nard i l'altre a la zona del Castell de Canals, amb un valor total d'uns 800.000 euros.

La negociació entre les dues administracions, però, continua oberta i encara ha de superar alguns episodis. D'una banda, cal concretar amb xifres els termes del pacte econòmic per aquest 2005, una qüestió que es podria resoldre tècnicament el proper dimarts, en el marc d'una reunió entre els interventors de l'Ajuntament i l'EMD. A més, també queda pendent solucionar una part de l'articulat de l'acord relatiu a les garanties legals.

La presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, no ha volgut avançar encara el contingut exacte dels acords, però s'ha mostrat confiada en poder cloure la negociació ben aviat.

Montserrat Turu

Ja saben que l'acord està pràcticament tancat, com va dir l'alcalde. L'únic que falta és xifrar el document del pacte pel 2005, que és un treball absolutament tècnic, però l'acord sobre les liquidacions pendents està pràcticament tancat.


De la seva banda, el vocal del PP a l'EMD, Josep Maria Canals, ha criticat el contingut de l'acord sobre les liquidacions pendents, i en concret s'ha oposat al pagament en espècies d'una part del deute, ja que, segons ha dit, el que necessita Valldoreix són ingressos monetaris per fer front a les despeses previstes als pressupostos.

Josep Maria Canals

Estan oferint un acord que suposa, per a l'EMD, immobilitzar més de 800.000 euros pel Castell de Canals i per uns terrenys dels quals 5.000 metres són riera. El que necessita l'EMD són diners, i si ara els passem a actius no podrem atendre les obligacions compromeses.


En qualsevol cas, si es confirma l'acord entre Sant Cugat i Valldoreix sobre les liquidacions pendents i el pacte econòmic pel 2005, el següent pas de la negociació consistiria en definir el nou conveni-marc que ha de regular, a partir de l'any vinent, les relacions econòmiques i financeres entre les dues administracions. La presidenta de l'EMD confia que aquesta qüestió que es podria resoldre el proper mes de setembre, si les negociacions avancen al ritme previst.

Menys optimista s'ha mostrat, en canvi, el grup de CiU a Valldoreix, que considera que el termini fixat per Turu és massa precipitat. El vocal de la federació nacionalista a l'EMD Marc Monells augura un fracàs de les negociacions i adverteix que no es podrà evitar un 'laude'.

Marc Monells

No tanquem en fals, tanquem els tres capítols. Diuen que ningú vol un 'laude', però jo li dic que hi haurà 'laude'. El termini fixat és molt just, tenint en compte el que ha costat arribar a un acord sobre el deute històric.


La voluntat de la presidenta de l'EMD, Montse Turu, és poder signar definitivament un acord amb Sant Cugat sobre les liquidacions pendents i el pacte econòmic del 2005 la setmana vinent, per portar-lo a aprovació d'una Junta de Veïns extraordinària que se celebraria el 10 de juny, és a dir, el proper divendres.

La discussió al voltant de la negociació amb Sant Cugat sobre les liquidacions pendents ha tingut lloc aquest dijous a la Junta de Veïns de l'EMD, en el marc del debat d'una moció de CiU demanant la creació d'una comissió paritària que incorporés a l'oposició de Valldoreix en les negociacions amb l'Ajuntament. L'equip de govern ha presentat una esmena a aquesta moció, que CiU ha rebutjat, i finalment tant la moció com el text alternatiu de l'equip de govern s'han retirat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.