El PSC vol aconseguir l'alcaldia al 2007 i formar un govern d'esquerres amb el suport d'ICV i ERC


  • Comparteix:

Els socialistes demanen però a ERC un canvi d'actitud perquè faci prevaler la seva línia política dins l'equip de govern enlloc d'estar 'supeditats' a CiU

Els socialistes demanen però a ERC un canvi d'actitud perquè faci prevaler la seva línia política dins l'equip de govern enlloc d'estar 'supeditats' a CiU

Guanyar les eleccions municipals del 2007 i configurar un nou govern d'esquerres i progressista amb el suport d'ICV i d'ERC són els principals objectius que es marca el PSC de cara als proper dos anys que resten de mandat. Des d'aquesta formació demanen però als republicans un canvi d'actitud que defineixin la seva política dins el govern municipal enlloc d'estar sotmesos, diuen, als dictats de CiU. Així ho han anunciat durant la celebració de la Festa de la Primavera, que ha servit per homenatjar els militants més antics i donar la benvinguda als nous afiliats.

Els socialistes han aprofitat aquest acte per fer una valoració dels dos primers anys d'aquest mandat, assegurant que es tracta d'un balanç 'gris' ja que segons afirmen, continua prevalent una 'política d'aparador', més preocupada pel creixement ràpid de la ciutat que pels ciutadans i pels serveis que necessiten.

Tant el primer secretari de l'agrupació com el portaveu municipal han assegurat que els seus reptes són, un cop escollit l'alcaldable, guanyar les eleccions municipals del 2007 i poder configurar un nou govern d'esquerres i progressista amb el suport estratègic d'ICV i ERC. Des del PSC han demanat però un canvi d'actitud dels republicans perquè facin prevaler el seu pes dins l'equip de govern municipal enlloc de deixar que, en els grans temes de ciutat, continuï imposant-se una majoria de CiU i PP. Escoltem el portaveu socialista, Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez

Confiem i treballarem perquè al 2007 hi hagi un alcalde socialista a Sant Cugat amb el suport de ICV i ERC. Però perquè això sigui viable, ERC ha de canviar d'actitud i definir una línia política dins el govern.


Els socialistes han assegurat també que, durant aquests 2 anys que queden, continuaran treballant des de l'oposició però amb la complicitat del govern català i estatal per ajudar a millorar la ciutat en temes com l'àmbit sanitari o la creació de nous jutjats.

La jornada ha comptat també amb la presència del secretari d'organització del PSC, Josep Zaragoza, que ha remarcat els grans reptes que afronta el tripartit, com la construcció de presons o la política de residus, i que en molts casos, ha dit, son conseqüència de l'anterior política de CiU, que posava per davant els interessos electorals als interessos dels ciutadans. En el mateix sentit s'ha expressat en relació a la redacció de l'Estatut i el nou sistema de finançament, afirmant que hi ha un acord entre els socis del govern català i una bona predisposició per part del govern de l'Estat, però que és el líder de CiU qui continua posant pals a les rodes.

Josep Zaragoza

El problema el tenim a Catalunya. Si CiU manté la seva política de defensar els seus interessos electorals en contra dels interessos de Catalunya, no tindrem reforma de l'Estatut i no ho podrem anar a defensar a Espanya.


La Festa de la Primavera del PSC de Sant Cugat ha servit també per homenatjar els militants que porten 25 anys a l'agrupació així com presentar els 36 nous afiliats que ha aconseguit el partit en el darrer any. La jornada, que ha comptat amb l'assistència de més de 60 persones, ha finalitzat amb un àpat a base de plats típics de diferents països del món.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.