El govern estatal accepta fer un pla de mesures urgents per millorar el servei de rodalies de Renfe a Barcelona


  • Comparteix:

La proposta ha estat presentada per ICV al Congrés dels Diputats amb l'objectiu d'incrementar el nombre de trens i les freqüències de pas

La proposta ha estat presentada per ICV al Congrés dels Diputats amb l'objectiu d'incrementar el nombre de trens i les freqüències de pas

El govern de l'Estat ha acordat, a instàncies d'ICV, presentar un pla de mesures urgents per pal·liar el col·lapse que pateix actualment el servei de rodalies de Renfe a Barcelona en un termini màxim de 3 mesos. Des d'ICV del Vallès Occidental s'han felicitat d'aquesta decisió, ja que ha de servir per millorar aquest servei ferroviari al conjunt de la comarca, i especialment pel que fa a la nova línia C-7 que uneix Martorell amb l'Hospitalet de Llobregat.

La proposta ecosocialista, que ha estat aprovada al sí de la comissió de Foment del Congrés dels Diputats malgrat l'oposició dels socialistes, contempla una sèrie de mesures per millorar el servei de rodalies de Renfe a Barcelona com són l'aportació de nous trens, la millora dels accessos a les estacions, actuacions sobre el material mòbil o l'increment de les freqüències horàries.

Així ho ha explicat el portaveu de la direcció comarcal d'ICV , el santcugatenc Xavier Boix, que ha afegit que l'aprovació d'aquesta proposta al sí de la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats representa un pas molt important pel foment del transport públic i que també tindrà repercussions a la nostra ciutat amb la millora de la nova línia C-7.

Xavier Boix

Ens hem de felicitar perquè la proposta hagi sigut aprovada, encara que amb els vots en contra del PSOE. Ara el Govern Central té un plaç de tres mesos per començar a aplicar aquestes mesures.


L'objectiu principal de la proposta és que el Govern Central porti a terme un pla d'actuacions urgents per pal·liar el col·lapse que pateix el servei de rodalies de Renfe a Barcelona en les hores punta.
Boix ha volgut remarcar que això té una incidència també per als ciutadans i treballadors de Sant Cugat i que aquestes mesures que haurà d'aplicar l'administració central, haurien de passar també per l'augment de la freqüència de pas dels trens de la nova línia de rodalies C-7.

De moment, i com a mesura transitòria a l'espera de tenir aquest pla, el diputat ecosocialista Joan Herrera ha suggerit que mentre no es compti amb trens nous es podrien utilitzar aquells que es preveuen retirar aviat, per vendre'ls a altres països.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.