L'EMD retarda la celebració d'una Junta de Veïns extraordinària a l'espera de tancar l'acord econòmic amb Sant Cugat


  • Comparteix:

La presidenta de l'EMD, Montserat Turu, manté el compromís de portar l'acord a una sessió plenària el més aviat possible

La presidenta de l'EMD, Montserat Turu, manté el compromís de portar l'acord a una sessió plenària el més aviat possible

L'EMD de Valldoreix ha hagut de retardar la celebració d'una Junta de Veïns extraordinària, prevista per aquest dijous o divendres, on s'havia de debatre el contingut de l'acord amb Sant Cugat sobre les liquidacions pendents fins el 2004 i el pacte econòmic del 2005. La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha reiterat que l'acord està pràcticament tancat i ha assegurat que només falta que els interventors de les dues administracions acabin de concretar amb xifres els detalls del pacte per aquest any.

La presidenta de l'EMD havia anunciat la seva voluntat de portar a una Junta de Veïns extraordinària aquest dijous o divendres el contingut de l'acord amb Sant Cugat sobre l'import de les liquidacions pendents que l'Ajuntament ha de pagar a Valldoreix fins el 2004 i el pacte econòmic per aquest 2005. Montserrat Turu havia fixat aquest termini després d'anunciar que les negociacions amb Sant Cugat estaven ja pràcticament tancades.

Tot i això, encara falta que els interventors de les dues administracions acabin de xifrar els termes del pacte econòmic entre les dues administracions per aquest any 2005, una qüestió que previsiblement es podria resoldre aquest mateix divendres. Per això, de moment encara no es pot portar aquest tema a la Junta de Veïns de Valldoreix, tot i que la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, espera poder-ho fer aviat.

Montserrat Turu

Ens ha costat poder seure amb l'interventor de Sant Cugat i finalment avui els dos interventors s'han trobat i han parlat de xifres. Divendres ho podrien tancar i espero que d'aquí a pocs dies ho podrem portar a ple.


Turu ha assegurat que la importància d'aquest tema, que determina les relacions econòmiques entre l'EMD i l'Ajuntament, fa necessari portar el contingut dels acords a les sessions plenàries tant de Valldoreix com de Sant Cugat. En aquest sentit, Turu s'ha mostrat orgullosa d'haver mantingut ben informats els grups de l'oposició de l'EMD sobre el desenvolupament de les negociacions i ha reiterat el seu compromís de portar l'acord a una Junta de Veïns extraordinària tan bon punt s'hagi signat el document. A més, la presidenta de l'EMD creu que l'equip de govern de Sant Cugat també hauria de portar l'acord al ple municipal.

Montserrat Turu

M'agrada haver informat a l'oposició de tot aquest assumpte, al marge de les reunions bilaterals que hem mantingut els dos equips de govern. Espero que Sant Cugat també ho passi per ple per donar-li rellevància.


Recordem que l'acord entre les dues administracions, que ja està pràcticament tancat, estableix que l'Ajuntament ha de pagar a l'EMD 2'4 milions d'euros en concepte de liquidacions pendents fins el 2004. Una part d'aquesta quantitat, 800.000 euros, s'abonarà en espècies, amb la cessió a Valldoreix de dos terrenys municipals. A més, l'Ajuntament aportarà 400.000 euros per a la urbanització dels carrers de La Serreta. Encara queda per tancar la negociació sobre el pacte econòmic per aquest 2005, mentre que la renovació del conveni-marc entre les dues administracions, que entraria en vigor a partir del 2006, s'abordarà posteriorment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.