ERC diu que el govern municipal és 'estable' i vol deixar enrere la discrepància amb CiU sobre Can Busquets


  • Comparteix:

Els republicans es queixen que PSC i ICV fan una oposició 'incoherent' comparada amb la seva postura al govern de Valldoreix

Els republicans es queixen que PSC i ICV fan una oposició 'incoherent' comparada amb la seva postura al govern de Valldoreix

ERC considera que el govern municipal és estable després de dos anys de mandat i assegura que la influència de la formació republicana en l'acció de govern és clara en àrees com les polítiques de joventut, la promoció d'habitatge públic i la protecció del medi ambient. El president d'ERC i vocal a l'EMD, Narcís Clavell, ha criticat la postura de PSC i ICV, ja que, segons ha dit, quan fan oposició a Sant Cugat reclamen als republicans que trenquin el pacte de govern mentre que a l'EMD de Valldoreix no permeten les discrepàncies del vocal republicà.

Aquestes són les principals conclusions que s'extreuen de la valoració que han fet els dirigents d'ERC en el marc del cicle d'entrevistes que realitzen conjuntament RSC i TVSC coincidint amb l'equador de l'actual mandat. El portaveu del grup municipal i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha reiterat que la salut del pacte de govern amb CiU a Sant Cugat és bona, malgrat la discrepància puntual sobre Can Busquets, i ha apostat per deixar enrera aquest episodi puntual i centrar-se en l'acció de govern que, segons Pomar, segueix el seu curs de forma positiva.

Eduard Pomar

Hi ha un govern estable que ha estat funcionant aquest dos anys. És cert que sobre Can Busquets hi va haver una discrepància puntual, però no ens porta enlloc treure-li més punta a aquest tema. Hem continuat funcionant com a equip de govern.


Pomar ha destacat la influència d'ERC en l'acció de govern, especialment en aspectes com les polítiques de Joventut -que segons el portaveu republicà eren anecdòtiques en l'anterior mandat i ara són inqüestionables-, l'impuls de l'Agenda 21 Local, la millora del funcionament dels consells de districte o la promoció d'habitatge públic.

Pel que fa a la relació amb els grups de l'oposició a Sant Cugat, el president d'ERC i vocal a l'EMD de Valldoreix, Narcís Clavell, ha criticat l'actitud de PSC i ICV. Segons Clavell, aquests dos partits exigeixen a ERC que es desmarqui del seu soci de govern a Sant Cugat, CiU, mentre que a l'EMD de Valldoreix, on formen part del govern, no permeten que el representant republicà discrepi.

Narcís Clavell

L'oposició a Sant Cugat, quan està al govern de Valldoreix, m'exigeix unitat. Entren en contradicció, perquè a l'EMD no em permeten discrepar, i no hi estic d'acord. Nosaltres podem ser incongruents a vegades, però ells cauen en contradiccions, que és més greu.


Pels propers dos anys de mandat, ERC es marca com a prioritats a Sant Cugat tancar el creixement de la ciutat, blindar la protecció dels espais naturals que encara poden ser urbanitzats, posar en marxa el Parc Rural de la Torre Negra i completar la urbanització dels districtes, a banda de complir el compromís de construir un miler d'habitatges públics fins el 2007.

A Valldoreix, la formació republicana fixa com a principals objectius desenvolupar la nova centralitat a la zona del Casal de Cultura, consolidar l'adequació de l'edifici de l'EMD i tancar un acord econòmic definitiu amb l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.