L'alcalde veu 'restrictives' les condicions de la Generalitat a la instal·lació de càmeres


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, considera massa 'restrictives' les condicions que imposa la Generalitat per instal·lar càmeres de videovigilància a la via pública. L'equip de govern presentarà en els propers dies la seva proposta per implantar aquest sistema a Sant Cugat, destinat a controlar els accessos a l'eix de vianants i els 'punts negres' viaris.

Segons ha explicat l'alcalde, la funció d'aquestes càmeres serà vigilar el trànsit a les entrades i sortides de l'eix de vianants, aprofitant la infraestructura que ja existeix amb el sistema de pilones. També s'instal·laran als dos túnels urbans principals de la ciutat i als punts més conflictius de la xarxa viària de la ciutat, on sovint hi ha col·lapses de trànsit.

El projecte, que està enllestint un equip extern, s'ajustarà a les condicions que estableix la Comissió de Videovigilància del departament d'Interior de la Generalitat. Unes condicions que, per a Recoder, són massa 'estrictes'.

Lluís Recoder

No comparteixo el criteri de restricció, perquè ningú s'immiscueix en la intimitat de les persones. Les imatges només es poden consultar sota autorització judicial.


L'alcalde ha explicat aquest projecte als representants de la plataforma 'Volem dormir tranquils', que van reunir 3.000 signatures demanant un compromís de l'administració per garantir la seguretat ciutadana. Segons Recoder, la reunió amb els veïns va ser satisfactòria i va servir per mostrar que l'Ajuntament comparteix la preocupació per la seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.