El PSC demana més semàfors per pacificar el trànsit i reduir els accidents als 'punts negres'


  • Comparteix:

Els socialistes presentaran una moció al ple del proper dilluns demanant un pla global de semàfors al municipi

Els socialistes presentaran una moció al ple del proper dilluns demanant un pla global de semàfors al municipi

El PSC presentarà al proper ple municipal una moció demanant l'elaboració d'un pla global de semàfors a Sant Cugat. Els socialistes consideren que s'han d'estudiar els 'punts negres' viaris que hi ha al municipi i començar aquest mateix any a instal·lar noves senyalitzacions semafòriques als sectors més conflictius, a través de l'habilitació d'una partida pressupostària d'urgència per aquest exercici.

El PSC considera que el creixement de la ciutat ha comportat una major dependència del cotxe i un increment notable del parc automobilístic, fet que implica també un augment del nombre d'accidents de trànsit. En concret, els socialistes recorden que segons la memòria de la Policia Local, l'any passat es van produir 802 accidents a la nostra ciutat, i 773 l'any 2003, i destaquen que la xifra de sinistres registrats en cruïlles sense semàfors és molt superior al nombre d'accidents produïts en zones amb semàfors.

Per això, des del PSC reclamen un estudi dels principals 'punts negres' viaris del municipi amb l'objectiu d'analitzar la possibilitat d'instal·lar nous semàfors allà on es produeixen més accidents. El regidor socialista Joan Carrasco demana que les primeres mesures es comencin a aplicar ja aquest any.

Joan Carrasco

S'ha de definir quins són els punts negres on s'ha d'actuar en primer lloc i, segons la ubicació, decidir el tipus de semàfor més adient. Després s'ha de veure què es pot fer aquest any i preveure una partida pressupostària pel 2005.


Carrasco s'ha felicitat per les mesures per millorar la mobilitat que ha anunciat l'equip de govern en els últims dies, i que afecten a zones com el barri del Monestir-Sant Francesc, la connectivitat de Can Magí i Coll Favà o el sector del passeig Olabarria, tot i que ha recordat que la majoria de mesures són conseqüència de mocions presentades pel PSC. En aquest sentit, Joan Carrasco ha recordat que la moció que presentaran al ple de dilluns sobre la implantació de semàfors és complementària a aquestes mesures que ja està implementant el govern municipal.

Joan Carrasco

Totes aquestes mesures de mobilitat, que no sempre van acompanyades de la instal·lació de semàfors, són complementàries a la nostra proposta. Són dos temes diferents que es poden complementar perfectament.


Amb aquesta moció, el PSC no pretén criticar l'acció del govern municipal sinó enriquir-la i complementar-la, i per això els socialistes esperen que es pugui aprovar per unanimitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.