ERC proposarà al ple que Sant Cugat s'afegeixi a la commemoració del Dia de l'Orgull Gai i Lèsbic


  • Comparteix:

Els republicans critiquen l'actitud del PP, UDC i la jerarquia catòlica, que 'no volen adaptar-se' a la realitat social

Els republicans critiquen l'actitud del PP, UDC i la jerarquia catòlica, que 'no volen adaptar-se' a la realitat social

ERC presentarà al ple municipal de dilluns una proposta perquè Sant Cugat s'afegeixi a la commemoració, el 28 de juny, del Dia de l'Orgull Gai i Lèsbic. Els republicans valoren molt positivament el programa engegat per la Generalitat per fer pedagogia sobre aquests col·lectius i es feliciten per les lleis d'adopció i matrimonis homosexuals ja que permeten avançar cap al reconeixement de la plena igualtat entre persones, independentment de l'opció sexual.

La Generalitat ha demanat per carta als ajuntaments que incloguin en les seves sessions plenàries una moció que serveixi per donar suport al col·lectiu de gais, lesbianes, bisexuals i transexuals abans de la commemoració, el dia 28 d'aquest mes, del Dia de l'Orgull Gai i Lèsbic. La secció local d'ERC veu amb molt bons ulls aquesta iniciativa, promoguda pel departament de Presidència del govern català, i ja ha anunciat que portaran al ple de dilluns una proposta en aquest sentit, que podria incloure, per exemple, la possibilitat de convocar una concentració per donar suport a aquests col·lectius i accions pedagògiques per avançar cap a la plena igualtat de totes les persones.

Així ho ha explicat el regidor de Sanitat i Serveis Socials i membre de l'executiva d'ERC, Enric Tomàs, que ha volgut mostrar, a més, el suport de la seva formació a les lleis per reconèixer el matrimoni homosexual i el dret d'adopció de les parelles del mateix sexe. Tomàs ha dit que aquestes mesures legislatives són una resposta a la realitat social dels nostres dies i ha criticat als sectors que s'hi oposen.

Enric Tomàs

Tergiversen la realitat. Les noves lleis no transformen la realitat ni creen nous models de família, sinó que s'adapten a una realitat social canviant. La realitat va gairebé sempre per davant de les lleis.


En el mateix sentit s'ha expressat Marc Sans, membre de la secció local d'ERC, que ha acusat el PP, UDC i la jerarquia catòlica de 'distanciar-se' de la realitat i de les opinions de una bona part de la societat.

Marc Sans

Certes actituds del PP, UDC i l'Església catòlica afavoreixen un divorci, un distanciament envers el sentir d'una part dels creients i dels seus propis militants.


Sans ha recordat que la commemoració, el 28 de juny, del Dia de l'Orgull Gai té origen en els fets succeïts l'any 1969 en un bar d'ambient homosexual de Nova York, quan els clients de l'establiment, cansats de patir atacs i escorcolls continus per part de la policia, van decidir respondre violentament a les vexacions. Marc Sans ha explicat que aquell 28 de juny va marcar un abans i un després en la lluita dels homosexuals pel reconeixement dels seus drets i, en general, va constituir una fita en el moviments pels drets civils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.