El PSC creu que no s'han resolt grans reptes com el creixement de serveis o la protecció de l'entorn


  • Comparteix:

Els socialistes consideren que, a mig mandat, la presència d'ERC a l'equip de govern és molt lleugera

Els socialistes consideren que, a mig mandat, la presència d'ERC a l'equip de govern és molt lleugera

El PSC denuncia que durant la primera meitat d'aquest mandat no s'han posat les bases per resoldre grans reptes de ciutat com el creixement en serveis, la protecció de l'entorn i una nova orientació de les polítiques econòmiques que garanteixi un creixement sostenible del municipi. Els socialistes consideren també que la presència d'ERC dins el govern municipal ha estat, per ara, 'molt lleugera'. Així ho han afirmat durant l'espai d'entrevistes que estan fent Ràdio i Televisió de Sant Cugat per fer valoració de la primera meitat del mandat.

Des del PSC asseguren que durant aquesta primera meitat de mandat, no s'han resolt 3 grans qüestions de ciutat com són un creixement dels serveis proporcional a l'increment de població, la consolidació de les polítiques de protecció de l'entorn i una nova orientació de la política econòmica i fiscal que permeti un creixement sostenible de la ciutat.

És per això que per al portaveu municipal socialista, Jordi Menéndez, no poden fer un balanç positiu d'aquests 2 anys que portem de mandat.

Jordi Menéndez

Eln es problemes de fons més impoprtants; creixement de serveis, protecció d el'entornm natural i base fiscal i econòmica que ens permeti la sostenibilitat de la ciutat, no anem bé. Per tant, no és un bon balanç.


Des del PSC asseguren que l'actual equip de govern de CiU i ERC està fent més polítiques d'aparador que de fets reals, i consideren que els republicans estan tenint una presència 'molt lleugera' dins l'equip de govern i no estan tenint una influència decisiva a l'hora de fer més polítiques d'esquerres. En aquest sentit, han apuntat alguns exemples com l'Agenda 21 Local, que consideren 'un procés participatiu estroncat', o la manca d'unes polítiques més decidides pel que fa a increment d'equipaments i serveis. Escoltem Ferran Villaseñor, primer secretari del PSC de Sant Cugat.

Ferran Villaseñor

Creiem que ERC no ha modificact model de ciutat de CiU. ERC o no ha pogut o no ha sabut posar els límits, tirar endavant les seves polítiques.


Els socialistes asseguren també que l'equip de govern ha suspès rotundament pel que fa al tema de Can Busquets però han apuntat la voluntat de col·laborar entre tots per avançar en la protecció de la resta de Collserola, tot i afirmar no tenir molta confiança en la voluntat medi ambientalista del govern. Un balanç ben diferent és el que han fet sobre Valldoreix, assegurant que l'actual equip de govern de l'EMD està treballant molt a favor dels interessos dels valldoreixencs.

Per últim, i pel que fa a reptes de futur, a nivell de ciutat han apuntat qüestions com la construcció d'habitatge públic, el Pla d'Actuació Municipal o la reforma del Reglament Orgànic Municipal, reiterant que ells continuen apostant per la creació de nous districtes a la ciutat. A nivell intern, els socialistes continuen immersos en el procés per escollir el candidat o candidata de cara a les properes eleccions municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.