L'Ajuntament instarà als governs català i estatal a establir més mecanismes per gestionar les polítiques d'immigració des dels municipis


  • Comparteix:

La moció ha estat provada amb els vots a favor de CiU i ERC, PSC i PP i l'abstenció d'ICV-EA

La moció ha estat provada amb els vots a favor de CiU i ERC, PSC i PP i l'abstenció d'ICV-EA

El ple municipal ha aprovat, amb els vots de l'equip de govern, el PSC i el PP, una moció per instar a l'Estat i a la Generalitat a continuar establint mecanismes per gestionar les polítiques d'immigració al municipi. La moció es farà arribar als respectius governs amb la voluntat que es continuïn adoptant mesures per facilitar la gestió de l'Ajuntament en aquest àmbit, ja que és l'administració més propera als ciutadans.

La moció, tot i que s'ha aprovat per 22 vots a favor i tres abstencions dels regidors d'ICV-EA que han al·legat profundes discrepàncies amb els arguments del grup popular, ha servit per posar de manifest les divergències de base dels partits respecte els plantejaments de les polítiques d'immigració.

El regidor del PP, Rafael Enríquez, ha volgut aclarir que tot i estar d'acord amb el que estableix la moció consideren que el procés de regularització només ha servit per incrementar 'la bossa d'irregulars' i ha propiciat 'l'efecte crida'

Rafael Enríquez

A Sant Cugat tenim 860 immigrants il·legals. És evident que Zapatero només ha aconseguit crear una bossa d'irregulars en situació de busca i captura, ha desencadenat l'efecte crida i s'ha assegurat un bon grapat de vots.


De la seva banda, la resta de grups del consistori han lamentat els arguments del grup popular per votar a favor de la moció, ja que segons ells, el PP defensa una visió negativa de la immigració. Tot i així, la moció referma el compromís del Pla de Ciutadania de treballar conjuntament per la interculturalitat. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha coincidit amb la resta de grups en defensar els beneficis de la immigració.

Toni Ramon

Quan es va demanar que la moció es quedés sobre la taula era perquè no coincidíem en la concepció negativa de la immigració. No hi ha efecte crida, sinó efecte expulsió.


La moció aprovada finalment és el text alternatiu a la que va presentar al ple de maig el grup popular que finalment es va deixar sobre la taula per poder consensuar-la entre els grups del consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.