El PP critica CiU per no admetre una moció d'urgència contra els matrimonis homosexuals


  • Comparteix:

CiU, ERC i ICV-EA rebutgen debatre amb caràcter d'urgència la proposta

CiU, ERC i ICV-EA rebutgen debatre amb caràcter d'urgència la proposta

El PP ha criticat la negativa d'algunes formacions a debatre al ple una moció presentada pels populars amb caràcter d'urgència contra els matrimonis entre homosexuals i el dret d'adopció de les parelles del mateix sexe. CiU, ERC i ICV-EA han rebutjat debatre la proposta, assegurant que no es tracta d'un tema que s'hagi de tramitar de forma urgent. El PP, de la seva banda, ha anunciat que tornarà a presentar la moció al ple del mes vinent.

El grup municipal del Partit Popular considera una 'falta de cortesia' i de 'responsabilitat' la negativa del grup de CiU a debatre una moció presentada amb caràcter d'urgència a l'últim ple municipal sobre 'els drets de les famílies i els nens'. El text presentat pel PP plantejava trasmetre al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya el 'rebuig' a les modificacions del Codi Civil i el Codi de Família que suposen, segons els populars, 'desvirtuar la naturalesa jurídica' del concepte de matrimoni. Sentim la portaveu municipal del PP, Berta Rodríguez.

Berta Rodríguez

Ens vem quedar bocabadats perquè CiU no aprovés la moció d'urgència per poder incloure-la dins l'ordre del dia. Nosaltres vem posar una inciativa de CiU.


El PP assegura que el debat al Senat de les reformes legislatives per permetre el matrimoni entre homosexuals i l'adopció, aquesta mateixa setmana, justificaven la urgència de la moció. El PSC, de la seva banda, s'ha mostrat partidari de debatre la proposta, tot i que ha anunciat el seu rebuig frontal al contingut del text presentat pel PP.

CiU, ERC i ICV-EA, en canvi, han rebutjat admetre a consideració del ple la moció. El portaveu de la federació nacionalista, Joan Recasens, ha dit que la urgència de la proposta no està justificada.

Joan Recasens

No entenem que aquest tema sigui urgent. Podem coincidir en alguns aspectes, però és un tema prou important i no hem tingut temps suficient per posicionar-se.


De la seva banda, grup municipal del PP ja ha anunciat que tornarà a presentar aquesta mateixa moció en el proper ple del mes de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.