El Llibre Verd de la Justícia dirà, a finals d'any, si Sant Cugat tindrà finalment jutjats propis


  • Comparteix:

El conseller de Justícia ha assegurat que no es plantejaran nous jutjats abans de tenir aquest estudi global

El conseller de Justícia ha assegurat que no es plantejaran nous jutjats abans de tenir aquest estudi global

El Llibre Verd de la Justícia de Catalunya, que ha d'establir els criteris del futur mapa judicial del país, podria estar enllestit a finals d'any. Així ho ha apuntat el conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, que ha assegurat que, fins que no es tingui aquest plantejament global de les necessitats del país, no es contempla la creació de nous partits judicials. El conseller ha respost d'aquesta manera a les reiterades demandes perquè la nostra ciutat pugui tenir jutjats propis.

La demanda de poder constituir un partit judicial a Sant Cugat i dotar així la ciutat de jutjats d'instrucció i de primera instància, plantejada per totes les formacions polítiques durant el ple del mes de maig, haurà d'esperar encara uns mesos.

Així ho ha afirmat el conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, que ha explicat que a finals d'any podria estar enllestit el Llibre Verd de la Justícia, un estudi sobre les necessitats globals del país en matèria judicial i que està elaborant la comissió permanent del Consell de Justícia en col·laboració amb el TSJC i els col·legis d'advocats i procuradors, entre d'altres. Segons Vallès, fins que no hi hagi aquest plantejament global, no s'engegaran accions concretes com la creació de nous jutjats.

Josep Maria Vallès



De moment, el calendari previst passa per poder tenir un primer esborrany d'aquest treball en els propers mesos, per així fer un debat sobre el tema a la tardor i poder tenir-ho definitivament enllestit a finals d'any.

El conseller ha apuntat però que, a banda de l'elaboració d'aquest projecte, la garantia d'un correcte funcionament dels jutjats a Catalunya passaria pel fet que la Generalitat pogués tenir les competències en aquesta matèria, enlloc de tenir algunes competències fraccionades com passa ara. Per a Vallès, aquest hauria de ser un tema que es resolgués amb el nou Estatut, tot i que ja ha apuntat que aquest és un tema que genera una forta controvèrsia.

Josep Mari Vallès



Des de la conselleria han apuntat també que un dels actuals dels Jutjats de Rubí es dedicarà, tal i com indica la llei, als casos de violència de gènere amb la voluntat d'agilitar el tractament d'aquestes denúncies. D'aquesta manera, han donat resposta a la denúncia plantejada per la regidora d'Igualtat, Marta Subirà, assegurant que la saturació dels Jutjats de Rubí provoca que no s'apliquin amb prou celeritat algunes mesures cautelars en casos de violència de gènere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.