EUiA de Sant Cugat rebutja el pacte amb IC-V


  • Comparteix:

L' agrupació local d'Esquerra Unida i Alternativa rebutja el pacte a què ha arribat l'executiva del partit amb Iniciativa per Catalunya-Verds per presentar-se conjuntament a les properes eleccions autonòmiques. Esquerra Unida qualifica l'acord d'humiliant, i el seu coordinador local, José Fernando Mota, ha anunciat la seva intenció de dimitir i donar-se de baixa del partit.

Finalment, el preacord electoral al que van arribar les comissions negociadores de les dues formacions no ha estat ratificat per l'assemblea local d'Esquerra Unida i Alternativa. El militants de la coalició que han participat a la consulta han votat unànimement en contra del pacte que preveu llistes conjuntes entre EUA i IC-V per les properes eleccions autonòmiques. El coordinador local d'Esquerra Unida, José Fernando Mota, explica així el posicionament de l'agrupació.

José Fernando Mota

És un pacte humiliant, la comissió negociadora d'EUiA no ha fet prou pressió, cal donar temps al projecte autònom d'EUiA.


La postura d'Esquerra Unida no ha estat ben rebuda a la secció local d'Iniciativa. Els ecosocialistes havien apostat per l'acord electoral, amb un 76 per cent de vots favorables al pacte. El president local, Xavier Boix, considera que s'ha perdut una oportunitat per aconseguir una alternativa d'esquerres al municipi.

Xavier Boix

És una llàstima per l'alternativa d'esquerres al municipi. L'acord a Sant Cugat és bastant difícil.


Demà a dos quarts de vuit de la tarda, EUA celebra assemblea on és previst que el coordinador local de la formació, José Fernando Mota, presenti la seva dimissió i anunciï la seva baixa del partit. Durant l'assemblea, EUA també estudiarà la viabilitat d'un pacte amb IC-V de cara a les properes eleccions municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.