El ple decidirà si obre una investigació sobre el deute municipal a TMA-Grup Sánchez

Política

Publicat el 21/gen/08 per Anna Bernadó

El primer ple municipal de l'any debat aquest dilluns la moció dels grups municipals d'ICV-EUiA i el PSC demanant la creació d'una comissió de investigació sobre el reconeixament del deute municipal a favor del grup TMA. En la sessió plenària també es debatrà la proposta de reubicació de l'habitatge públic que s'hauria de construir a Can Montmany per traslladar-lo a un altre sector.

La moció del PSC i ICV-EUiA demana una comissió d'investigació per depurar les responsabilitats polítiques i tècniques sobre el reconeixament del deute del consistori davant el grup TMA-Grup Sánchez per serveis prestats en àmbits de gestió municipal de Serveis Urbans i Medi Ambient. La comissió, que hauria d'estar formada per un representant polític de cada grup municipal amb representació al consistori, investigaria el reconeixament de deute per valor de més de set milions i mig d'euros des de 1998 fins al 2008.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, explica els objectius de la moció.

Ferran Villaseñor

La nostra proposta cerca que s'aclareixi què ha passat, que no torni a passar i que es depurin responsabilitats polítiques i tècniques.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El ple també portarà a votació la moció del grup municipal de CiU de suport al Tercer Sector, format per entitats sense ànim de lucre. Entre el paquet de propostes, hi destaca la inclusió en el pla d'equipaments d'una reserva de sòl destinat a una escola per a persones discapacitades, un centre de dia, un centre sociosanitari i una segona residència per a la gent gran.

El PSC ha acusat aquesta setmana CiU de tenir una 'actitud oportunista' i 'd'apropiar-se d'idees alienes' per haver anunciat que presentarà aquesta proposta, quan el grup socialista ja va presentar una moció sobre aquesta qüestió en el darrer ple. El PSC finalment va deixar la moció sobre la taula per consensuar un text conjunt amb els altres grups polítics.

La tercera moció del plenari, d'ERC, insta l'equip de govern a redactar un Pla Estratègic de Solidaritat i Cooperació Internacional 2008-2011.

En l'àmbit de territori, es debatrà la proposta de reubicar el sostre públic de Can Montmany a altres sectors. Tant l'EMD com l'Ajuntament han expressat diverses vegades que prefereixen construir habitatge públic a la zona de l'estació en comptes de fer promocions a Can Monmany.

A més, també es portarà a votació la resolució del concurs púbic per adjudicar la construcció i explotació del complex esportiu i la piscina de Mira-sol. L'equipament, llargament reivindicat pels veïns del districte, constarà d'una piscina coberta, una zona d'aigües, sales d'activitats i un espai de 'fitness'. El complex ocuparà un solar de més de 9.000 metres quadrats i inclourà un aparcament per als usuaris.