El PSC veu amb bons ulls la possibilitat d'integrar Sant Cugat al sistema metropolità de residus


  • Comparteix:

Els socialistes diuen que en el tema dels residus, Sant Cugat ha baixat 'a segona B'

Els socialistes diuen que en el tema dels residus, Sant Cugat ha baixat 'a segona B'

El PSC celebra la voluntat de l'equip de govern d'integrar Sant Cugat dins el sistema metropolità de tractament de residus, una decisió que es podria aprovar al ple municipal d'aquest dilluns. Els socialistes interpreten aquesta mesura com una 'rectificació' de l'equip de govern, i acusen l'executiu local d'haver mantingut fins ara una política 'autàrquica' i 'sectària' en matèria de gestió de residus.

El PSC es felicita pel que considera un 'gir important' en la política de residus del govern municipal, però afegeix que l'executiu local ha de reconèixer l'error que significa haver exclòs Sant Cugat, durant tants anys, de la xarxa de municipis metropolitans que es concerten per gestionar coordinadament el tractament dels residus.

El regidor socialista, Salvador Gausa, considera que aquesta decisió, que es podria aprovar al ple de dilluns, trenca definitivament amb el model 'autàrquic' i 'sectari' que, segons diu, ha imposat l'equip de govern en matèria de residus.

Salvador Gausa

Aquesta decisió posa sobre la taula la mala orientació de la política de Sant Cugat en matèria de residus. Ara trenquem l'autarquia a la qual, per raons polítiques, ens havia sotmès CiU. Per fi entenen què és una xarxa de municipis i superen els sectarismes.


Els socialistes demanen a l'equip de govern que resolgui alguns interrogants que, segons diuen, encara planen sobre aquesta proposta, com per exemple quin mecanisme impositiu s'utilitzarà per gravar el tractament dels residus. El PSC recorda que des de l'any 1996 hi ha un recàrrec en l'IBI per aquesta qüestió i vol saber si la integració a l'àrea metropolitana farà desaparèixer aquesta modalitat i es passarà a cobrar a través de la factura de l'aigua. Si no és així, adverteixen, hi haurà una 'doble imposició' no permesa per la llei.

D'altra banda, i pel que fa a les dades fetes públiques per l'Agència de Residus de Catalunya, que indiquen que Sant Cugat només recicla el 3'8% dels residus que generen, tot i que l'equip de govern ha elevat aquesta xifra fins el 12'2%, des del PSC asseguren que la seva formació alertava d'aquesta situació des de l'any 2003 i asseguren que, en aquesta matèria, Sant Cugat ha 'baixat de divisió' en comparació amb altres poblacions similars. Així ho ha dit el regidor socialista Joan Carrasco.

Joan Carrasco

Al 2003 ja dèiem que, en generació de residus, érem la primera ciutat de més de 50.000 habitants. Si ja anàvem a la baixa, ara hem descendit de categoria, hem baixat a segona B.


A més, Carrasco ha dit que l'equip de govern s'ha avingut, ara, a integrar Sant Cugat dins el sistema metropolità de tractament de residus no per convicció, sinó per fiscalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.