El ple debat avui el Pla d'Acció de l'Agenda 21 i l'aprovació del catàleg de patrimoni

El plenari també portarà a aprovació el pla especial per consolidar una zona d'oci nocturn a la carretera de Rubí o el pla especial perquè ESADE pugui fer un centre universitari a tocar del centre Borja

Política

Publicat el 18/jul/05 per Josep Gimeno

La proposta d'aprovació provisional del pla especial que ha de permetre consolidar una nova zona d'oci a la carretera de Rubí, la proposta d'aprovació del Pla d'Acció de l'Agenda 21 Local i l'aprovació del catàleg de patrimoni de la ciutat són alguns dels punts que protagonitzaran el ple municipal d'aquest mes de juliol, que se celebrarà avui. Durant la sessió, també es debatrà la integració de Sant Cugat al sistema metropolità de tractament de residus i la cessió gratuïta de terrenys a la Generalitat per construir el cinquè IES i l'onzè CEIP.

La integració del municipi al sistema metropolità de tractament de residus, l'aprovació del Pla d'acció de l'Agenda 21 local i la cessió gratuïta de terrenys a la Generalitat per construir el cinquè IES i l'onzè CEIP seran qüestions de debat en el ple municipal d'avui.

A més, durant el plenari també es debatrà la reducció de la rotonda del Parc Central, l'ampliació de la zona d'oci nocturn a la carretera de Rubí i la modificació del PGM al terreny ubicat entre l'avinguda Rius i Taulet i el carrer Vic, on s'aixeca la històrica discoteca Chic per poder construir en aquest espai un petit hotel i una zona d'oficines.

Un altre punt de l'ordre del dia és l'aprovació provisional del Pla Especial de protecció del patrimoni arquitectònic de la ciutat, un projecte que segons la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, s'ha gràcies a la feina de molta gent, especialment del personal de l'àrea de Cultura, el Museu de Sant Cugat i diversos historiadors locals.

Mercè Conesa

Destaco l'aportació de l'àrea de Cultura, el Museu de Sant Cugat i d'experts locals per fer el document


Al ple, també es tractarà el conveni urbanístic per retirar les línies d'alta tensió que passen a prop del Casal de Cultura de Valldoreix. En l'àrea econòmica, es debatrà la delegació de funcions fiscals a la Diputació de Barcelona i les contribucions especials per a la urbanització del sector La Bòbila-la Serreta de La Floresta.

A més, els partits sotmetran a votació el Pla Especial de concreció d'usos que ha de permetre construir un centre universitari d'ESADE en uns terrenys a tocar del Centre Borja. Conesa ha destacat la importància d'aquest projecte, que ha de contribuir a situar Sant Cugat com a ciutat universitària de referència, i ha explicat que la proposta contempla que aquesta nova universitat ocupi part de les actuals dependències del Centre Borja.

Mercè Conesa

El pla preveu que ESADE ocupi una part de l'edifici del Centre Borja

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Pel que fa a les mocions dels grups municipals, el PSC proposarà construir un centre poliesportiu al barri Monestir-Sant Francesc, mentre que el PP instarà l'Ajuntament a donar suport a la iniciativa popular del 'Foro Español de la Família' contra els matrimonis homosexuals. ICV-EA, de la seva banda, demandarà la retirada dels símbols franquistes que hi ha a la ciutat així com el suport del municipi al poble saharaui.