El ple acorda retirar els símbols franquistes dels llocs públics de la ciutat


  • Comparteix:

El ple de l'Ajuntament ha acordat per unanimitat retirar els símbols franquistes que es trobin en els llocs públics de la ciutat. En la mateixa moció, que ha esdevingut institucional, tots els grups polítics han reprovat l'homenatge que el consistori va retre al general Franco pocs dies després de la mort del dictador.

A instàncies, inicialment, d'ICV-EA, totes les formacions polítiques han acordat que es retiri qualsevol símbol franquista que es trobi en els llocs públics de la ciutat. Pel que fa als habitatges de protecció oficial construïts durant el règim, el Departament de Medi Ambient i Habitatge finançarà les despeses de substitució de la simbologia franquista que es troben en els edificis construïts pel desaparegut Instituto Nacional de la Vivienda. Les plaques amb el jou i les fletxes falangistes se substituiran per unes en què només s'indicarà que són blocs de protecció oficial.

El portaveu d'ICV-EA, Xavier Boix, ha assegurat que ja era hora que es decidís treure les plaques franquistes dels habitatges de protecció oficial.

Xavier Boix

Ja era hora que algú prengués la decisió de retirar els símbols franquistes


Els grups polítics també han acordat per unanimitat la reprovació de l'homenatge que l'Ajuntament va retre al general Franco el 3 de desembre del 1975, dues setmanes després de la mort del dictador. En l'acte, els aleshores regidors van agrair l'obra política feta pel general després del cop d'estat del 1936. El tinent d'alcalde de Medi Ambient i portaveu d'ERC, Eduard Pomar, considera que es oportú deixar sense efecte l'homenatge al dictador.

Eduard Pomar

Creiem que és oportú que es reprovi l'homenatge que es va retre al dictador


El Partit Popular també ha votat a favor de la moció, però ha remarcat que la seva presentació era "oportunista".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.