El PP presenta al·legacions a les ordenances fiscals del 2006 perquè les consideren 'abusives'


  • Comparteix:

Els populars posen en dubte que l'Agenda 21 Local sigui el resultat d'un procés participatiu

Els populars posen en dubte que l'Agenda 21 Local sigui el resultat d'un procés participatiu

El PP de Sant Cugat ha presentat, per primera vegada, al·legacions a les ordenances fiscals del 2006 perquè consideren que l'equip de govern incrementarà de forma 'abusiva' la pressió fiscal. Els populars proposen augmentar les bonificacions de l'IBI per a les famílies nombroses, eliminar la taxa de residus al petit comerç i eximir de tots els impostos municipals durant els primers dos anys les persones aturades.

El ple municipal va aprovar, el passat mes de juny i amb els vots a favor de l'equip de govern, les ordenances fiscals per al 2006, que inclouen un increment de l'IBI de fins el 3'7%, dos punts per sobre de la previsió de l'IPC català. Pel que fa a la resta d'ordenances fiscals, la mitjana de creixement de les taxes i impostos és del 3'5%. La taxa d'eliminació i gestió de residus que s'aplica als comerços s'incrementarà un 15%, mentre que la taxa d'ocupació de la via pública que s'aplicarà a les terrasses dels bars del centre de la ciutat pujarà un 20%.

El PP de Sant Cugat considera 'abusius' aquests increments, i critica que l'equip de govern augmenta any rere any la pressió fiscal sense millorar la prestació de serveis. Per això, els populars han presentat, per primera vegada a Sant Cugat, al·legacions a les ordenances fiscals del 2006. Rafael Enríquez és el president de la secció local del PP.

Rafael Enríquez

El PP presentarà, per primera vegada, al·legacions a les ordenances fiscals perquè són abusives. Defensem el petit comerç, les famílies i les persones en situacions especials.


En concret, el PP proposa que s'augmenti fins al màxim permès per la llei -el 90%- el topall de les bonificacions de l'IBI per a les famílies nombroses, que s'eximeixi de tots els impostos municipals durant els primers dos anys a les persones aturades que desenvolupin un projecte personal o empresarial i que s'elimini la taxa de residus als petits comerços que generin un volum de residus similar al d'un habitatge mitjà. També es planteja una subvenció del 50% en l'impost de construccions per a les obres d'adaptació dels domicilis de les persones amb discapacitats o necessitats especials.

D'altra banda, el PP ha carregat contra les àrees de l'Ajuntament gestionades per ERC, que, segons els populars, demostren una total 'inactivitat'. A tall d'exemple, la portaveu municipal de la formació, Berta Rodríguez, ha posat en dubte que l'Agenda 21 Local sigui fruit d'un veritable procés participatiu i ha recordat que en la fase de propostes només va participar un 0'013% de la ciutadania santcugatenca.

Berta Rodríguez

Si el que vol el senyor Pomar és un titular de premsa, el té, però l'Agenda 21 no s'adiu a la realitat santcugatenca. Només és fruit de les propostes d'un 0'013% de la població.


Sobre la decisió de la Generalitat de suspendre la modificació del PGM de La Floresta a l'espera d'un estudi ambiental, Berta Rodríguez ha dit que s'ha d'aclarir quin informe farà l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, gestionada per ERC, i ha acusat a la formació republicana d'actuar per interessos partidistes i posant pals a les rodes a l'acció de l'equip de govern municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.