El PP presenta al·legacions a les ordenances fiscals del 2006 perquè les consideren 'abusives'

Els populars posen en dubte que l'Agenda 21 Local sigui el resultat d'un procés participatiu

Política

Publicat el 26/jul/05 per Miquel Herrada

El PP de Sant Cugat ha presentat, per primera vegada, al·legacions a les ordenances fiscals del 2006 perquè consideren que l'equip de govern incrementarà de forma 'abusiva' la pressió fiscal. Els populars proposen augmentar les bonificacions de l'IBI per a les famílies nombroses, eliminar la taxa de residus al petit comerç i eximir de tots els impostos municipals durant els primers dos anys les persones aturades.

El ple municipal va aprovar, el passat mes de juny i amb els vots a favor de l'equip de govern, les ordenances fiscals per al 2006, que inclouen un increment de l'IBI de fins el 3'7%, dos punts per sobre de la previsió de l'IPC català. Pel que fa a la resta d'ordenances fiscals, la mitjana de creixement de les taxes i impostos és del 3'5%. La taxa d'eliminació i gestió de residus que s'aplica als comerços s'incrementarà un 15%, mentre que la taxa d'ocupació de la via pública que s'aplicarà a les terrasses dels bars del centre de la ciutat pujarà un 20%.

El PP de Sant Cugat considera 'abusius' aquests increments, i critica que l'equip de govern augmenta any rere any la pressió fiscal sense millorar la prestació de serveis. Per això, els populars han presentat, per primera vegada a Sant Cugat, al·legacions a les ordenances fiscals del 2006. Rafael Enríquez és el president de la secció local del PP.

Rafael Enríquez

El PP presentarà, per primera vegada, al·legacions a les ordenances fiscals perquè són abusives. Defensem el petit comerç, les famílies i les persones en situacions especials.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En concret, el PP proposa que s'augmenti fins al màxim permès per la llei -el 90%- el topall de les bonificacions de l'IBI per a les famílies nombroses, que s'eximeixi de tots els impostos municipals durant els primers dos anys a les persones aturades que desenvolupin un projecte personal o empresarial i que s'elimini la taxa de residus als petits comerços que generin un volum de residus similar al d'un habitatge mitjà. També es planteja una subvenció del 50% en l'impost de construccions per a les obres d'adaptació dels domicilis de les persones amb discapacitats o necessitats especials.

D'altra banda, el PP ha carregat contra les àrees de l'Ajuntament gestionades per ERC, que, segons els populars, demostren una total 'inactivitat'. A tall d'exemple, la portaveu municipal de la formació, Berta Rodríguez, ha posat en dubte que l'Agenda 21 Local sigui fruit d'un veritable procés participatiu i ha recordat que en la fase de propostes només va participar un 0'013% de la ciutadania santcugatenca.

Berta Rodríguez

Si el que vol el senyor Pomar és un titular de premsa, el té, però l'Agenda 21 no s'adiu a la realitat santcugatenca. Només és fruit de les propostes d'un 0'013% de la població.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sobre la decisió de la Generalitat de suspendre la modificació del PGM de La Floresta a l'espera d'un estudi ambiental, Berta Rodríguez ha dit que s'ha d'aclarir quin informe farà l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, gestionada per ERC, i ha acusat a la formació republicana d'actuar per interessos partidistes i posant pals a les rodes a l'acció de l'equip de govern municipal.