Jordi Pujol recorda que és 'dificilíssim' fer un nou estatut


  • Comparteix:

L'expresident de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en el marc de l'acte d'homenatge al màrtir Cugat

L'expresident de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en el marc de l'acte d'homenatge al màrtir Cugat

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, ha recordat que és 'dificilíssim' fer un estatut, malgrat que, en l'actualitat, hi hagi unes condicions, teòricament, favorables. En l'acte d'homenatge al màrtir Cugat, Pujol ha rmarcat que la proposta de reforma estatutària va sorgir comptant amb una aleshores probable majoria del PP i no pas del PSOE.

L'expresident ha recordat a tots aquells que l'han criticat per no haver tirat endavant un reforma estatutària quan era president que és 'dificilíssim' fer un nou Estatut, tot i que les condicions siguin, sobre el paper, més favorables que en altres ocasions.

Jordi Pujol també ha dit que se sent insatisfet amb diversos aspectes de l'autogovern de Catalunya, entre els quals es troba el sistema de finançament. L'expresident ha recordat que CDC i ERC van defensar el concert econòmic durant la negociació de l'actual Estatut, però que la majoria formada pel PSC, UCD, PSUC i Entesa van impedir assolir un finançament millor.

Jordi Pujol

Fer un estatut és dificilíssim. Fins i tot amb unes condicions favorables com ara, no sabem si sortirà.


Jordi Pujol ha subratllat que la proposta de nou Estatut va sorgir quan es preveia una majoria del PP a Madrid i no pas amb un govern socialista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.