JEV farà una campanya comarcal a favor de la despenalització de les drogues


  • Comparteix:

La formació valora positivament el programa pilot per l'ús terapèutic del cannabis però creu que cal anar més enllà

La formació valora positivament el programa pilot per l'ús terapèutic del cannabis però creu que cal anar més enllà

Els Joves d'Esquerra Verda (JEV) valoren positivament la decisió del govern català d'engegar un programa pilot per l'ús terapèutic del cannabis, però consideren que cal anar més enllà i arribar a la despenalització de totes les drogues. És per això que aquest col·lectiu jove impulsarà una campanya de mobilització social, que arribarà també a la nostra comarca en forma de xerrades sobre les llibertats personals i individuals.

La decisió del govern català de posar en marxa un programa pilot per a l'ús terapèutic del cannabis no és suficient per a Joves d'Esquerra Verda. Aquesta formació considera que cal anar més enllà i seguir avançant en el camí de les llibertats personals.

Amb aquest objectiu, aquesta formació impulsarà, la propera tardor, una campanya de mobilització social a favor de la legalització del cannabis en tots els seus usos. El coordinador comarcal de Joves d'Esquerra verda, Ramon Armengol, explica en què consistirà aquesta campanya.

Ramon Armengol

Des del Vallès ja fa temps que tenim la idea de fer un cicle de xerrades sobre les llibertats personals en general , però això serà cap al gener. Pel que fa a les mobilitzacions continuarem fent xerrades a nivell nacional.


La campanya vol arribar al seu punt culminant amb la presentació d'una iniciativa legislativa al Parlament de Catalunya que forci la Generalitat a legislar en aquest sentit i a instar el Govern central a la modificació del Codi Penal.

Més enllà del cannabis, Els Joves d'Esquerra Verda, que reivindiquen el lliure dret de l'individu a l'ús i gaudi del propi cos, proposa la despenalització absoluta de totes les drogues. Segons aquesta formació, això suposaria la desaparició de les màfies, l'eradicació de la marginalitat fruït de la prohibició, així com un tractament per part de l'administració que regulés la qualitat i la venda d'aquestes substàncies i que suposés un control social i una assistència mèdica a les persones drogodependents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.