L'alcalde accidental ordena que la senyera onegi a l'ajuntament sense la bandera espanyola


  • Comparteix:

La senyera i la bandera municipal onegen al balcó

La senyera i la bandera municipal onegen al balcó

L'alcalde accidental, Eduard Pomar, ha ordenat que la senyera onegi al balcó de l'ajuntament sense la presència de la bandera espanyola, malgrat la normativa vigent. Els regidors Jaume Tubau, independent en el grup de CiU, i el republicà Toni Ramon també van fer onejar la senyera amb la bandera municipal quan van ser alcaldes accidentals aquest estiu.

L'estiu passat, el també aleshores alcalde accidental, Eduard Pomar, va ordenar que només onegés la senyera al balcó del consistori, decisió que va provocar les crítiques del Partit Popular. Pomar va respondre al PP acusant-los de negar la plurinacionalitat de l'estat.

La presència de la bandera espanyola al balcó va provocar un polèmica entre els actuals socis de govern fa dos anys, ERC va acusar CiU de manca de coherència per mantenir la bandera espanyola durant la Festa Major 2004. Els republicans no van sortir al balcó del consistori, ja que la lectura del pregó, dedicat al retorn a Catalunya dels arxius de Salamanca, es va fer sota l'ombra de la bandera espanyola que, per als republicans, és el símbol de l'Estat que va incautar els documents de la Generalitat republicana.

La senyera també ha onejat en solitari en diverses celebracions de la Diada Nacional de Catalunya, magrat les crítiques dels populars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.